«Βουτιά» 10% για το bitcoin μετά το νέο ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 10% για το bitcoin μετά το νέο ρεκόρ
Ειδικότερα, η τιμή του bitcoin έπιασε τα 69.210 δολάρια το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος), ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 68.982,20 δολ. που είχε καταγράψει στις 10 Νοεμβρίου του 2021 σύμφωνα με το Coin Metrics.

Τελευταία ενημέρωση 22.04

Το ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό των 68.999 δολαρίων -που κρατούσε από τον Νοέμβριο του 2021- κατέρριψε την Τρίτη το bitcoin, με το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα να σπάει το φράγμα 69.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία του, χτίζοντας ακόμα περισσότερο το ράλι που σημειώνει από τις αρχές του 2023.

Ειδικότερα, η τιμή του bitcoin έπιασε τα 69.210 δολάρια το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδος), ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό κλείσιμο των 68.982,20 δολ. που είχε καταγράψει στις 10 Νοεμβρίου του 2021 σύμφωνα με το Coin Metrics. Ωστόσο, οι τιμές του κρυπτονομίσματος υποχώρησαν άμεσα από τα επίπεδα ρεκόρ και το βράδυ της Τρίτης υποχωρούν κατά περίπου 10% στα 62.488 δολάρια.

Σημειώνεται πως η χρηματιστηριακή αξία του δημοφιλέστερου crypto στον κόσμο έχει ήδη σημειώσει ένα νέο ρεκόρ αγγίζοντας τα 1,35 τρισ. δολάρια, πάνω από το «φράγμα» των 1,28 τρισ. δολ. που πέτυχε πριν από 2,5 χρόνια.

Η εκρηκτική πορεία του Bitcoin συμπαρασύρει και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Dogecoin που εκτινάσσεται 32%, ενώ και το Shiba εκτοξεύεται κατά 95%. Οι αναλυτές μάλιστα, επισημαίνουν ότι οι μικροεπενδυτές, οι οποίοι έλειψαν για μεγάλο μέρος του πρόσφατου crypto - ράλι, αρχίζουν να επιστρέφουν στην αγορά. Η κερδοσκοπική ζέση έχει επίσης επιστρέψει ευρύτερα στα crypto, από τα στοιχήματα με μεγάλη μόχλευση σε αγορές παραγώγων έως τις διψήφιες ενδοημερήσιες ανόδους σε meme νομίσματα. Αυτό υποδηλώνει ότι η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι δυνητικά ευάλωτη σε αντιστροφή εάν οι ροές των ETF αρχίσουν να μετριάζονται και η αισιοδοξία μειωθεί.

Η άνοδος τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την ζήτηση για μερίδια Bitcoin ETFs και φυσικά από τα αποθέματα στα συναλλακτήρια. Ενδεικτικά, το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock σε μόλις επτά εβδομάδες έχει συγκεντρώσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το πρώτο ETF στην ιστορία που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τόσα χρήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα, μόνο 152 ETF (από 3.400) βρίσκονται σε αυτό το προνομιούχο κλαμπ. Συγκριτικά, το SPDR Gold Shares (GLD), το πρώτο ETF του χρυσού, χρειάστηκε περισσότερα από δύο χρόνια για μαζέψει αυτό το ποσό.

Ταυτόχρονα, το κύμα του Bitcoin οδηγεί σε κέρδη και ορισμένες crypto - μετοχές, όπως η Coinbase και η Microstrategy, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 11% και 23,6%, αντίστοιχα. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι το Βitcoin θα μπορούσε να συνεχίσει να ισχυροποιείται βραχυπρόθεσμα, όμως μπορεί να «κουλάρει» τις επόμενες εβδομάδες και να «χτυπήσει» το ιστορικό ρεκόρ του στα μέσα του Απριλίου. Ο Nτέιβιντ Ντουόνγκ, επικεφαλής έρευνας στο Coinbase, διαμηνύει ότι παρόλο που ο Μάρτιος μπορεί να είναι «ανορθόδοξος» για το Βitcoin, θα επωφεληθεί από την έκρηξη που βασίζεται στην τεχνολογία AI και blockchain που θα μείνει εδώ για τα καλά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nvidia έγινε η 3η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο - «Εκθρόνισε» την Aramco

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger - Το ειρωνικό σχόλιο Μασκ

Γερμανία: Ακροαριστερή οργάνωση πίσω από το «σαμποτάζ» σε εργοστάσιο της Tesla

gazzetta
gazzetta reader insider insider