Target: «Νίκησε» τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο - Ράλι 8% για την μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Target: «Νίκησε» τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο - Ράλι 8% για την μετοχή
Η Target δημοσίευσε έσοδα και κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 που περιελάμβανε και την εορταστική περίοδο, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Η Target δημοσίευσε έσοδα και κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 συμπεριλαμβανομένης και της εορταστικής περιόδου, τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεων της Wall Street, με τη μετοχή της πριν το άνοιγμα της Wall Street να ενισχύεται περίπου 9%. Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 2,98 δολάρια έναντι 2,42 δολ. των εκτιμήσεων, ενώ τα έσοδα άγγιξαν τα 31,92 δισ. δολάρια έναντι 31,83 δισ. δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές με άλμα 2%, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 4,4% στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

Για την μεγάλη αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής, η ανάκαμψη δε διαφαίνεται άμεσα, καθώς όπως ανακοίνωσε, για το τρέχον τρίμηνο αναμένει περαιτέρω πτώση στις συγκρίσιμες πωλήσεις κατά 3-5%, εκτιμώντας πως τα προσαρμοσμένα κέρδη της θα κυμανθούν από 1,70 έως 2,10 δολάρια ανά μετοχή. Για ολόκληρο το έτος σύμφωνα με την εταιρεία οι πωλήσεις της θα διολισθήσουν έως και στο 2% προσδοκώντας περαιτέρω συρρίκνωση των ειδικά για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα κινηθούν από 8,60 έως 9,60 δολάρια, με την καθοδική πορεία του τζίρου της να συνεχίζεται για ακόμη ένα έτος.

Αναγνωρίζει πάντως, ότι έχει σημειώσει πρόοδο μετά από μία δύσκολη περίοδο που χαρακτηρίστηκε από χαμηλές διακριτικές δαπάνες για τα τελευταία δύο χρόνια ειδικά μετά από τεράστια κέρδη λόγω πανδημίας. Τα ετήσια συνολικά έσοδά της αυξήθηκαν κατά περίπου 31 δισ. - σχεδόν 40% - από το οικονομικό 2019 έως το 2022. Η Target είχε δεχτεί επίσης πλήγμα τα τελευταία τρίμηνα από τα αυξημένα επίπεδα κλοπής ενώ η επισκεψιμότητα στα καταστήματα και τον ιστότοπό της, παρ' ότι πιο χαμηλή από έτος σε έτος, παρουσιάζει βελτίωση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα κέρδη αυξήθηκαν καθώς η εταιρεία διαχειρίστηκε καλύτερα τα αποθέματά της και επωφελήθηκε από την πτώση του κόστους υλοποίησης της αλυσίδας εφοδιασμού, των εμπορευμάτων και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Παράλληλα, η έμφαση που δόθηκε στις χαμηλότερες τιμές είχε μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές.

Σε συνέντευξη του στο CNBC, ο Διευθύνων Σύμβουλος Μπράιαν Κορνέλ τόνισε ότι η εταιρεία έχει σημειώσει «πραγματικά σταθερή πρόοδο» όσον αφορά την καλύτερη διαχείριση του αποθέματος και την αποδοτικότητα της. Δήλωσε ακόμη, πως θα επικεντρωθεί στο να «αυξήσει την επισκεψιμότητα και θα διασφαλίσω ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε η Target να επιστρέψει ξανά σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης».

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα δώσει έμφαση στο next-day-delivery δηλαδή στην αυθημερόν παράδοση ώστε οι πελάτες να μπορούν να παραλαμβάνουν είδη παντοπωλείου κτλ εντός δύο ωρών, ενώ για να προσελκύσει αγοραστές, έχει δώσει έμφαση στην απόκτηση κατηγοριών και προϊόντων, όπως το φαγητό και τα προϊόντα ομορφιάς και καλλωπισμού, κάνοντας προσφορές και λανσάροντας νέα οικονομικά προϊόντα με τη τιμή κάτω από 10 δολάρια ώστε να προσελκύσει καταναλωτές που αναζητούν value for money επιλογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Tesla σταμάτησε την παραγωγή στη Γερμανία λόγω ύποπτης φωτιάς

Η Mytilineos ενδυναμώνει το δίκτυο της Λιβύης με επιπλέον 171MW

Apple: Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα - Υποκύπτει στον ανταγωνισμό της Huawei

gazzetta
gazzetta reader insider insider