Apple: Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα - Υποκύπτει στον ανταγωνισμό της Huawei

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις iPhone στην Κίνα - Υποκύπτει στον ανταγωνισμό της Huawei
Apple
Κακά νέα για την Apple στην αγορά της Κίνας, καθώς κατέγραψε πτώση 24% στις πωλήσεις iPhone τις πρώτες 6 εβδομάδες του 2024, αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό «ντόπιων» επιχειρήσεων, όπως η Huawei.

Κακά νέα για την Apple στην αγορά της Κίνας, καθώς κατέγραψε πτώση 24% στις πωλήσεις iPhone τις πρώτες 6 εβδομάδες του 2024, αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό «ντόπιων» επιχειρήσεων, όπως η Huawei.

Η Huawei αποτελεί την κύρια απειλή για τον τεχνολογικό κολοσσό στην αγορά των premium smartphones, που την ίδια περίοδο σημείωσε αύξηση πωλήσεων 64%, σύμφωνα με την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Counterpoint. «Η Apple αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό από μία ανανεωμένη Huawei ενώ πιέζεται και από τις επιθετικές τιμές από εταιρείες όπως η OPPO, η Vivo και η Xiaomi», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της Counterpoint, Mengmeng Zhang.

Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο της Apple στην κινεζική αγορά μειώθηκε στο 15,7% τοποθετώντας τη στην 4η θέση, συγκριτικά με την 2η που κατείχε το ίδιο διάστημα του 2023, ελέγχοντας το 19% της αγοράς. Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ξεκίνησε να παρέχει επιδοτήσεις έως 1.300 γουάν (180,68 δολάρια) σε συγκεκριμένα μοντέλα της μέσω μεγάλων καταστημάτων στην πλατφόρμα Tmall της Alibaba, ενώ είχε ήδη ρίξει την τιμή των iPhone έως κατά 500 γουάν μέσω της επίσημης σελίδας της τον περασμένο μήνα, για να τα επαναφέρει το ενδιαφέρον.

Στον αντίποδα, αισιόδοξα είναι τα νούμερα για τη Huawei, που σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση κατέχοντας πλέον το 16,5% της αγοράς ενώ έναν χρόνο νωρίτερα, είχε μόλις το 9,4%. Από την κυκλοφορία της σειράς Mate 60 τον Αύγουστο και μετά από χρόνια πάλη με τους περιορισμούς των ΗΠΑ στις εξαγωγές βασικών για την εταιρεία εξαρτημάτων, έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη. Σημαντικό ρόλο παίζει και η στροφή των Κινέζων για στήριξη της εγχώριας αγοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint, η αγορά των smartphones στην Κίνα έχει συρρικνωθεί κατά 7% τις πρώτες εβδομάδες του έτους. Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς κατέχει η Vivo, ένας κατασκευαστής με έδρα το Dongguan που έκανε καλύτερη δουλειά στοχεύοντας στο οικονομικό τμήμα της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Άνοιξε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ

Μετασχηματισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο

ΔΑΑ: Αυξημένη κατά 18,4% η επιβατική κίνηση τον Φεβρουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider