Σε υψηλό εβδομάδας ο χρυσός και «4 στα 4»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό εβδομάδας ο χρυσός και «4 στα 4»
Οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν σε υψηλό άνω των 7 ημερών την Τρίτη.

Οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν σε υψηλό άνω των 7 ημερών την Τρίτη κάνοντας ταυτόχρονα το «πράσινο 4 στα 4», καθώς το δολάριο υποχώρησε, ενώ τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στη δημοσιοποίηση των τελευταίων πρακτικών της συνεδρίασης FOMC της Fed των ΗΠΑ για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τις επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 0,8% και έκλεισε στα 2.039,8 δολ. ανά ουγγιά. Ο χρυσός spot κερδίζει 0,5% στα 2.027,19 δολ. ανά ουγγιά. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% στα 23,12 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα έκανε ράλι 1,1% στα 907,99 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο εκτινάχθηκε 2,4% στα 976,46 δολάρια.

Τα πρακτικά από τη συνάντηση της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον Ιανουάριο αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη. «Συνεχίζουμε να βλέπουμε την πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια μέχρι τα μέσα του 2024, κάτι που θα αποτελέσει βασικό υποστηρικτικό παράγοντα για την αγορά χρυσού», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μέγκερ, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

«Η έντονη φυσική αγοραστική δραστηριότητα δεν έχει αποδυναμώσει τις τιμές (χρυσού)», τονίζουν οι αναλυτές της TD Securities. «Το ασήμι θα βγαίνει πάντα στην αγορά, αλλά οι προοπτικές για τη ζήτηση υποδηλώνουν ότι οι υψηλότερες τιμές θα είναι απαραίτητες για την ικανοποίηση της συνεχιζόμενης περιόδου των διαρθρωτικών ελλειμμάτων» έσπευσαν να συμπληρώσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος στο κερδοφόρο «4x4» για τις ευρωαγορές: Ράλι 8,6% για Βarclays

Ανάπτυξη χωρίς κοινοτικό χρήμα. Γίνεται;

Με Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και OTE συνέχισε υψηλότερα το Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider