Ευρωαγορές: Ανακόπηκε το τριήμερο πτωτικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ανακόπηκε το τριήμερο πτωτικό σερί
Μετά από ένα ισχυρό φίνις τον Ιανουάριο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης δεν αποδίδει το ίδιο καλό τον Φεβρουάριο.

«Φρένο» στην πορεία πτώσης των προηγούμενων συνεδριάσεων που «έγραψαν» ένα αρνητικό 3 στα 3 για τις ευρωαγορές, μπήκε την Δευτέρα, με ανάκαμψη των αγοραστών, εν μέσω ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μετά από ένα ισχυρό φίνις τον Ιανουάριο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης δεν αποδίδει το ίδιο καλό τον Φεβρουάριο, με τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας να κλείνουν στο κόκκινο.

Ωστόσο την Δευτέρα η πορεία αντιστράφηκε. Ο Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,53% στις 487,98 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 0,61% στις 4.744 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,65% στις 17.035 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,28% στις 7.574 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,55% στις 7.689 μονάδες, στο Μιλάνο ο FTSE MIB ισχυροποιήθηκε 0,95% στις 31.452 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 9.986 μονάδες με +0,91%.

Στις επιμέρους μετοχές οι εταιρείες Saab και Siemens Energy σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις, με άνοδο άνω του 7% και 5,5% αντίστοιχα. Οι αναλυτές της Deutsche Bank αύξησαν την τιμή-στόχο για την Just Eat, αλλά περιόρισαν την τιμή-στόχο για την Delivery Hero, σύμφωνα με το Reuters.

Οι επενδυτές δίνουν μεγάλη προσοχή στις μετοχές που συνδέονται με τη συμπεριφορά των καταναλωτών και τις δαπάνες τους και σε ό,τι υποδηλώνουν για την ισχύ ορισμένων οικονομιών, καθώς οι κεντρικές τράπεζες παρακολουθούν στενά την κατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης και του πληθωρισμού. Αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις τριμήνου από μια σειρά μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Heineken, Airbus, Renault, Natwest και Commerzbank — μαζί με άλλες ισχυρές εταιρείες όπως η Sony, η Coca-Cola και η Airbnb.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διήμερο αρνητικό σερί και «υψοφοβία» στο Χρηματιστήριο - Απότομη προσγείωση για το ΔΑΑ

Λίντνερ: «Καταστροφικό» σενάριο η έξοδος της Γερμανίας από την ΕΕ - Η οικονομία μας «πλουτίζει» από τις εξαγωγές

Hewlett Packard: Ζητά 4 δισ. δολάρια από τον Μάικ Λιντς για απάτη κατά την εξαγορά της Autonomy

gazzetta
gazzetta reader insider insider