Apple: Νίκησε τις εκτιμήσεις σε κέρδη και έσοδα - «Πληγή» η Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Νίκησε τις εκτιμήσεις σε κέρδη και έσοδα - «Πληγή» η Κίνα
Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Apple ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα κέρδη, όμως παρουσίασε μείωση 13% στις πωλήσεις στην Κίνα, μια από τις πιο σημαντικές αγορές της. 

Τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Apple ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα κέρδη, όμως παρουσίασε μείωση 13% στις πωλήσεις στην Κίνα, μια από τις πιο σημαντικές αγορές της, με την μετοχή της μετά το «καμπανάκι» της Wall Street να διολισθαίνει πάνω από 1%.

Ειδικότερα, η Apple ανακοίνωσε κέρδη 2,18 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 119,58 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 33,92 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 13% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Μάλιστα, τα έσοδα από πωλήσεις προϊόντων Mac έφτασαν τα 7,78 δισ. δολάρια και από iPad τα 7,02 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 2% στο τρίμηνο του Δεκεμβρίου, σπάζοντας ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων τριμήνων με ετήσια πτώση των εσόδων. Μάλιστα, οι πωλήσεις IPhone ξεπέρασαν τις προσδοκίες αναλυτών με άλμα σχεδόν 6% στα 69,70 δισ. δολάρια, ένα θετικό σημάδι για τα μοντέλα iPhone 15 που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο.

Η κερδοφόρα επιχείρηση υπηρεσιών της Apple είδε άνοδο κατά 11% στη διάρκεια του τριμήνου με 23,11 δισ. δολάρια σε έσοδα, αλλά και πάλι έμεινε ελαφρώς πίσω από τις εκτιμήσεις. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την ανάπτυξη της επιχείρησης υπηρεσιών της Apple, η οποία περιλαμβάνει συνδρομές όπως το Apple Music, πληρωμές από το Apple Pay και φυσικά τις διαφημίσεις.

Το μικτό περιθώριο κέρδους της Apple συνεχίζει να αυξάνεται, ξεπερνώντας σχεδόν το 46% στο τρίμηνο του Δεκεμβρίου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος, Τιμ Κουκ έχει δηλώσει ότι ορισμένοι από τους ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρείας αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα μια «τεράστια επιτάχυνση» σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, επειδή το οι τελευταίοι 3 μήνες του 2023 είχαν μια εβδομάδα. «Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι πέρυσι είχαμε 14 εβδομάδες στο τρίμηνο. Φέτος είχαμε 13», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Θα μοιράσει πρώτη φορά μέρισμα - Ισχυρά έσοδα και κέρδη για το δ’ τρίμηνο

Amazon: Στα 170 δισ. δολ. τα έσοδα α' τριμήνου με «άλμα» 14%

BNP Paribas: «Βουτιά» 50% για τα κέρδη στο δ' τρίμηνο - Απώλειες 9,2% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider