Στα «πράσινα» με τεχνολογική ώθηση η Wall Street - «Άλμα» 9% για την Netflix

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «πράσινα» με τεχνολογική ώθηση η Wall Street - «Άλμα» 9% για την Netflix
Το νέο ρεκόρ στους συνδρομητές της Netflix οδηγεί προς νέα ρεκόρ την αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 21:40

Ανοδικά κινούνται κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι δύο από τους τρεις βασικούς δείκτες στην Wall Street, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις των εισηγμένων για τις επιδόσεις τους στο δ' τρίμηνο. Η Netflix συνεχίζει και ξεχωρίζει θετικά μετά το ρεκόρ στους συνδρομητές που ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης και να συμπαρασύρει ανοδικά το σύνολο της αμερικανικής αγοράς.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει μικρή πτώση 0,06% και διαπραγματεύεται στις 37.883 μονάδες. Την ίδια στιγμή ο διευρυμένος S&P 500 που παραμένει σε τροχιά νέου ιστορικού υψηλού, σημειώνει κέρδη 0,31% στις 4.878 μονάδες. Ακόμα καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,62% στις 15.523μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, η μετοχή της Netflix ενισχύεται άνω του 12% , καθώς ο αμερικανικός κολοσσός ανέτρεψε τις προσδοκίες των αναλυτών, προσθέτοντας από 13 εκατομμύρια συνδρομητές στο τέταρτο τρίμηνο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών του στο ιστορικό υψηλό των 260,8 εκατομμυρίων. Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως και οι προβλέψεις για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.

Πέρα από την Netflix, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T υποχωρεί περισσότερο από 2% λόγω χαμηλότερων κερδών από τα αναμενόμενα. Η μετοχή της Dupont De Nemours κατρακυλά περισσότερο από 11% μετά το αδύναμο guidance για το πρώτο τρίμηνο.

Σημειώνεται πως την Τρίτη, ο Dow έκλεισε με απώλειες, σπάζοντας το τριήμερο ανοδικό σερί του, ενώ ο S&P 500 έβγαλε αντιστάσεις, πετυχαίνοντας το τρίτο του ρεκόρ μέσα στο 2024.

Σημειώνεται πως πάνω από το 15% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τριμηνιαία οικονομικά στοιχεία μέχρι στιγμής, με πάνω από το 70% εξ αυτών να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Μάκρο

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, σε μία ενθαρρυντική ένδειξη πως η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη θα καταφέρει να ξεπεράσει «αναίμακτα» τον σκόπελο της ύφεσης, μετά τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed.

Σύμφωνα με τον δείκτη που καταρτίζει η S&P Global, o σύνθετος PMI διαμορφώθηκε σε υψηλά επτά μηνών και συγκεκριμένα στις 52,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 50,9 μονάδες τον Δεκέμβριο,

Ο PMI για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε τις 52,9 μονάδες από 51,4 μονάδες τον Δεκέμβριο, ενώ ο μεταποιητικός PMI ξεπέρασε το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση και διαμορφώθηκε στις 50,3 μονάδες από 47,9 μονάδες τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για την υψηλότερη μέτρηση του δείκτη από τον Οκτώβριο του 2022.

Οι επενδυτές αναμένουν ενώ αύριο Πέμπτη τα στοιχεία για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου. Ακολουθούν την Παρασκευή τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

eBay: Προχωρά σε απολύσεις 1.000 εργαζομένων

EasyJet: Μειώθηκαν οι ζημιές, αυξήθηκαν τα έσοδα στο τρίμηνο - Κέρδη 4,5% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider