Wall Street: Το τεχνολογικό «πάρτι» συμπαρέσυρε ανοδικά και τους τρεις δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Το τεχνολογικό «πάρτι» συμπαρέσυρε ανοδικά και τους τρεις δείκτες
Tον «χορό» των κερδών οδήγησε η μετοχή της Apple η οποία σημείωσε άνοδο περισσότερο από 2% αφού η Bank of America την αναβάθμισε σε buy.

Με κέρδη έκλεισε την συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall Street οδηγούμενη από τις τεχνολογικές μετοχές που βοήθησαν τον Nasdaq να «διαγράψει» τις απώλειες του 2024, ενώ και ο Dow Jones ξέφυγε από το αρνητικό έδαφος στο οποίο βρέθηκε κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών.

Tον «χορό» των κερδών οδήγησε η μετοχή της Apple η οποία σημείωσε άνοδο περισσότερο από 3,2% αφού η Bank of America την αναβάθμισε σε buy, προβλέποντας αύξηση άνω του 20% τους επόμενους 12 μήνες, ωθώντας τον Nasdaq να διαγράψει τις απώλειες που μέχρι στιγμής καταγράφει το 2024.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones κέρδισε 201 μονάδες ή 0,54% στις 37.468 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,65% ή 40 μονάδες στις 4.780 μονάδες και ο Nasdaq ενιχύθηκε 200 μονάδες 1,35% ή 200 μονάδες στις 15.055 μονάδες.

Το ενδιαφέρον σήμερα επίσης συγκεντρώνεται και στην ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για τα επιδόματα ανεργίας, όπου καταγράφηκε χαμηλό από τον Σεπτέμβριο 2022.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 16.000 στις 187.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου, από το αναθεωρημένο μέγεθος των 203.000, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι συναινετικές εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα του Reuters τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 207.000. Οι διαρκείς αιτήσεις, εντωμεταξύ, υποχώρησαν κατά 26.000 στα 1,806 εκατομμύρια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Ιανουαρίου.

H συγκεκριμένη ανακοίνωση αποκτά μία βαρύτητα καθώς είναι γνωστό πως η Fed εξετάζει προσεκτικά την εικόνα της αγοράς εργασίας θέλοντας να συμπεράνει εάν η νομισματική πολιτική έχει καταφέρει να επιβραδύνει την ανάπτυξη έτσι ώστε να αποκλιμακωθεί ο υψηλός πληθωρισμός.

Επ' αυτού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Fed της Άτλαντα Ραφαέλ Μπόστιτς δήλωσε πως θέλει να δει περισσότερες αποδείξεις πως ο πληθωρισμός βρίσκεται καθ' οδόν προς τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας, επαναλαμβάνοντας πως δεν περιμένει μειώσεις των επιτοκίων μέχρι το τρίτο τρίμηνο.

«Η πρόβλεψή μου αυτή την στιγμή είναι πως η πρώτη μείωση των επιτοκίων θα γίνει κάποια στιγμή στο τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς και μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα στοιχεία» επισήμανε ο Μπόστιτς σε ομιλία του προς το διοικητικό συμβούλιο του επιχειρηματικού οργανισμού Metro Atlanta Chamber.

Επιχειρηματικά νέα

Έτοιμη για να μπει στην Wall Street είναι η διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Reddit.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η Reddit έχει έτοιμα λεπτομερή σχέδια για την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) τον Μάρτιο, μία κίνηση που ήθελε να πραγματοποιήσει εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια.

Θα αποτελέσει την πρώτη IPO μιας μεγάλης εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το 2019 και το Pinterest, και θα γιγαντώσει ακόμα περισσότερα τον ήδη υπάρχοντα ανταγωνισμό για διαφημιστικά έσοδα μεταξύ κολοσσών όπως TikTok και Facebook.

Εμπορεύματα

Ενισχυμένες βγήκαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη καθώς ευνοήθηκαν από την τάση των επενδυτών να αναζητούν «ασφαλή καταφύγια» εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, ενώ ταυτόχρονα ψάχνουν για μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων της Fed. Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,7% στα 2.019,12 δολάρια ανά ουγγιά αφού έφτασε σε χαμηλό πέντε εβδομάδων την προηγούμενη συνεδρίαση. Τα futures του χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά 0,8% υψηλότερα στα 2021,6 δολάρια. Το σποτ ασήμι σημείωσε άνοδο 0,9% στα 22,74 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα ενισχύθηκε 2,4% στα 904,74 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 2,7% στα 940,28 δολάρια.

Mε θετικό πρόσημο έκλεισε σήμερα η αγορά του πετρελαίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ανέβηκαν, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να στάθμισαν τις προοπτικές της ζήτησης και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Η ανοδική τάση των τιμών επηρεάστηκε και από τις ανακοινώσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται μια απροσδόκητη εβδομαδιαία μείωση των αμερικανικών εμπορικών αποθεμάτων αργού. Το αμερικανικό αργό παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 76 σεντς ή 1% στα 73,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το brent παράδοσης Μαρτίου πρόσθεσε 63 σεντς ή 0,8% στα 78,51 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Φεβρουαρίου αυξήθηκε κατά 0,6% στα 2,1475 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Φεβρουαρίου αυξήθηκε κατά 0,8% στα 2,6736 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παραδόσεως Φεβρουαρίου διαπραγματευόταν στα 2,746 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 4,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Πρέπει να τροποποιηθούν οι προτεινόμενες ρυθμιστικές αλλαγές για τις τράπεζες

Ράφαελ Γκρόσι (ΔΟΑΕ): Είμαστε σαν «όμηρος» στο Ιράν

Google: Ανακοινώθηκε η κατασκευή Κέντρου Δεδομένων στη Βρετανία - Το κόστος θα φτάσει το 1 δισ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider