Reddit: Έτοιμο να μπει στην Wall Street τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reddit: Έτοιμο να μπει στην Wall Street τον Μάρτιο
Έτοιμη για να μπει στην Wall Street είναι η διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Reddit.

Έτοιμη για να μπει στην Wall Street είναι η διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Reddit.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η Reddit έχει έτοιμα λεπτομερή σχέδια για την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) τον Μάρτιο, μία κίνηση που ήθελε να πραγματοποιήσει εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια.

Θα αποτελέσει την πρώτη IPO μιας μεγάλης εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το 2019 και το Pinterest, και θα γιγαντώσει ακόμα περισσότερα τον ήδη υπάρχοντα ανταγωνισμό για διαφημιστικά έσοδα μεταξύ κολοσσών όπως TikTok και Facebook.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία αποτιμήθηκε σε περίπου 10 δισ. δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης το 2021, επιδιώκει να πουλήσει περίπου το 10% των μετοχών της στην IPO, όπως αναφέρουν οι πηγές που μίλησαν στο Reuters. To Reddit θα αποφασίσει την εκτίμηση της IPO, όταν πλησιάσει η ημερομηνία της προσφοράς. Οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, ανέφεραν ότι τα σχέδια IPO της Reddit θα μπορούσαν να ανατραπούν, κάτι που συνέβη και στο παρελθόν.

Η Reddit, η οποία κατέθεσε εμπιστευτικά το αίτημά της για IPO τον Δεκέμβριο του 2021, σχεδιάζει να υποβάλει δημόσια την αίτησή της τον Φεβρουάριο, να ξεκινήσει την παρουσίαση της στις αγορές στις αρχές Μαρτίου και να ολοκληρώσει το IPO μέχρι το τέλος του μήνα. Η προσφορά θα δοκιμάσει την προθυμία των χρηστών του Reddit να υποστηρίξουν την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

Η Reddit ιδρύθηκε το 2005 από τον προγραμματιστή Steve Huffman και τον επιχειρηματία Alexis Ohanian και όπως ανέφερε ο πρώτος σε ανάρτηση τον περασμένο Ιούνιο, δεν έχει φτάσει ακόμα σε επίπεδα κέρδους. Το Reddit προσφέρει επίσης premium πρόσβαση για 5,99 δολάρια το μήνα.

​Το Reddit αναμένεται να μετρήσει διαφημιστικά έσοδα ελαφρώς άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023, περισσότερα από 20% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Samsung και Google Cloud ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν το Generative AI στη σειρά Samsung Galaxy S24

Red Bull: Οι πωλήσεις ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 10 δισ. ευρώ

Νέα σύννεφα για την Apple: Η διαμάχη με την Masimo και το stop στις πωλήσεις δύο Apple Watches

gazzetta
gazzetta reader insider insider