Wall Street: Κέρδη με οδηγό την τεχνολογία - «Σβήνει» τις απώλειες του 2024 ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη με οδηγό την τεχνολογία - «Σβήνει» τις απώλειες του 2024 ο Nasdaq
Tον «χορό» των κερδών οδηγεί η μετοχή της Apple αφού η Bank of America την αναβάθμισε σε buy, προβλέποντας αύξηση άνω του 20% τους επόμενους 12 μήνες. 

Τελευταία ενημέρωση 21:43

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται την Πέμπτη στην Wall Street με τα περισσότερα κέρδη να συγκεντρώνονται στον κλάδο της τεχνολογίας και με τους επενδυτές να προσπαθούν να πετύχουν το rebound από σερί πτωτικών συνεδριάσεων.

Tον «χορό» των κερδών οδηγεί η μετοχή της Apple η οποία σημειώνει άνοδο περισσότερο από 2% αφού η Bank of America την αναβάθμισε σε buy, προβλέποντας αύξηση άνω του 20% τους επόμενους 12 μήνες, ωθώντας τον Nasdaq να διαγράψει τις απώλειες που μέχρι στιγμής καταγράφει το 2024.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones κερδίζει 0,40% στις 37.416 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,65% στις 4.770 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται 1,17% στις 15.029 μονάδες.

Το ενδιαφέρον σήμερα επίσης συγκεντρώνεται και στην ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για τα επιδόματα ανεργίας, όπου καταγράφηκε χαμηλό από τον Σεπτέμβριο 2022.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 16.000 στις 187.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου, από το αναθεωρημένο μέγεθος των 203.000, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι συναινετικές εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα του Reuters τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 207.000. Οι διαρκείς αιτήσεις, εντωμεταξύ, υποχώρησαν κατά 26.000 στα 1,806 εκατομμύρια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Ιανουαρίου.

H συγκεκριμένη ανακοίνωση αποκτά μία βαρύτητα καθώς είναι γνωστό πως η Fed εξετάζει προσεκτικά την εικόνα της αγοράς εργασίας θέλοντας να συμπεράνει εάν η νομισματική πολιτική έχει καταφέρει να επιβραδύνει την ανάπτυξη έτσι ώστε να αποκλιμακωθεί ο υψηλός πληθωρισμός.

Επ' αυτού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Fed της Άτλαντα Ραφαέλ Μπόστιτς δήλωσε πως θέλει να δει περισσότερες αποδείξεις πως ο πληθωρισμός βρίσκεται καθ' οδόν προς τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας, επαναλαμβάνοντας πως δεν περιμένει μειώσεις των επιτοκίων μέχρι το τρίτο τρίμηνο.

«Η πρόβλεψή μου αυτή την στιγμή είναι πως η πρώτη μείωση των επιτοκίων θα γίνει κάποια στιγμή στο τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς και μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα στοιχεία» επισήμανε ο Μπόστιτς σε ομιλία του προς το διοικητικό συμβούλιο του επιχειρηματικού οργανισμού Metro Atlanta Chamber.

Επιχειρηματικά νέα

Έτοιμη για να μπει στην Wall Street είναι η διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Reddit.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η Reddit έχει έτοιμα λεπτομερή σχέδια για την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) τον Μάρτιο, μία κίνηση που ήθελε να πραγματοποιήσει εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια.

Θα αποτελέσει την πρώτη IPO μιας μεγάλης εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το 2019 και το Pinterest, και θα γιγαντώσει ακόμα περισσότερα τον ήδη υπάρχοντα ανταγωνισμό για διαφημιστικά έσοδα μεταξύ κολοσσών όπως TikTok και Facebook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος χρόνου για την δωρεάν ιατρική κάλυψη επαγγελματιών με χρέη - Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Το ριμπάουντ κέρδισε ο ευρωπαϊκός τουρισμός το 2023 - Οι επιδόσεις της Ελλάδας και των ανταγωνιστών

ING: Η Ελλάδα θα υπεραποδώσει και το 2024 – Ώθηση από Ταμείο Ανάκαμψης και επενδυτική βαθμίδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider