Ευρωαγορές: Με θετικό βηματισμό εκκινεί η τελευταία εβδομάδα του έτους - Κοντά στο ρεκόρ του ο Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Με θετικό βηματισμό εκκινεί η τελευταία εβδομάδα του έτους - Κοντά στο ρεκόρ του ο Stoxx 600
Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η τελευταία, «κουτσουρεμένη» εβδομάδα του 2023, ακολουθώντας τον «βηματισμό» των χρηματιστηρίων παγκοσμίως.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η τελευταία, «κουτσουρεμένη» εβδομάδα του 2023, σε αντίστοιχο «βηματισμό» με τα διεθνή χρηματιστήρια.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,27%, στις 478,62 μονάδες, με θετικούς πρωταγωνιστές τους κλάδους ενέργειας και τεχνολογίας. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των blue chips δεν απέχει πολύ από το ιστορικό υψηλό των 483,44 μονάδων που πέτυχε τον Νοέμβριο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν κλειστές τη Δευτέρα και Τρίτη λόγω των Χριστουγέννων και της επομένης των Χριστουγέννων, γνωστής και ως Boxing Day.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε στις 16.742 μονάδες, με άνοδο +0,21%, ενώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,36%, στις 7.724 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,04%, στις 7.571 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο 0,22% στις 30.421 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 με +0,1% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 10.121 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να είναι χαμηλός τις τελευταίες τρεις ημέρες του έτους, με τα δεδομένα στο οικονομικό ημερολόγιο να είναι ισχνά καθώς όλες οι μεγάλες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών διεθνώς έχουν ολοκληρωθεί.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η AstraZeneca, ενισχύοντας τις επενδύσεις της στην ιατρική καινοτομία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, συμφώνησε να αποκτήσει την κινεζική εταιρεία ανάπτυξης κυτταρικών θεραπειών Gracell Biotechnologies έναντι έως και 1,2 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η θυελλώδης σχέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την Ελλάδα

Πέθανε ο αρχιτέκτονας της ΕΕ και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ

gazzetta
gazzetta reader insider insider