Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο με τη βοήθεια Fed και αποθεμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο με τη βοήθεια Fed και αποθεμάτων
Κέρδη άνω του 1% σημείωσε το πετρέλαιο μετά από την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Fed που έδειξαν τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024.

Κέρδη άνω του 1% σημείωσε την Τετάρτη το πετρέλαιο μετά από την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Fed που έδειξαν τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,02 δολάρια ή 1,39% στα 74,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 86 σεντς ή 1,25% τερματίζοντας στα 69,47 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 8 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters που τοποθετούσαν την πτώση στα 700.000 βαρέλια.

Στο μεταξύ, σταθερό διατήρησε την Τετάρτη το βασικό της επιτόκιο η Fed για τρίτη συνεχόμενη φορά και έθεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο για πολλαπλές μειώσεις που θα έρθουν από το 2024 και μετά.

Με τον πληθωρισμό να υποχωρεί και την οικονομία να διατηρείται, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην FOMC ψήφισαν ομόφωνα τη διατήρηση του επιτοκίου σε εύρος μεταξύ 5,25%-5,5%.

Μαζί με την απόφαση να παραμείνουν σε παύση, τα μέλη της επιτροπής προανήγγειλαν τουλάχιστον τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024, ενδεχομένως στο ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας έκαστη, μια πιο επιθετική από ό, τι είχαν υποδείξει προηγουμένως οι αξιωματούχοι.

«Δεν βγάζουμε από το τραπέζι νέες αυξήσεις επιτοκίων», αν και οι συνάδελφοι του δεν τις βλέπουν ως ιδιαίτερα πιθανές, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ανακοίνωση της FOMC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fed: Σταθερά κράτησε τα επιτόκια - «Δείχνει» σε τρεις μειώσεις μέσα στο 2024

Πάουελ: Δεν «βγάζουμε από το τραπέζι» νέες αυξήσεις επιτοκίων - Η ύφεση είναι πάντα μια πιθανότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider