Ανοδικά συνεχίζει ο Δεκέμβριος στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά συνεχίζει ο Δεκέμβριος στην Wall Street
Σε πληθωρισμό και Fed στρέφεται το ενδιαφέρον στην αμερικανική αγορά.

Με κέρδη συνεχίζει ο Δεκέμβριος στη Wall Street, με την αγορά να διατηρεί το θετικό momentum στο κλείσιμο της χρονιάς, έχοντας παράλληλα στραμμένη την προσοχή της στα σημαντικά στοιχεία που αναμένονται για τον πληθωρισμό, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed, η οποία ξεκινά αύριο Τρίτη την τελευταία, διήμερη, συνεδρίαση της για το 2023.

Ειδικότερα, ο διευρυμένος S&P 500 έκλεισε στα επίπεδα των 4.622 μονάδων, καταγράφοντας άνοδο 0,39%, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 36.404 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,43%. Οι S&P 500 και Nasdaq προέρχονται από σερί κερδών έξι εβδομάδων. Στον τεχνολογικό κλάδο, ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,20% στις 14.432 μονάδες, με τις μετοχές των Apple και Nvidia να υποχωρούν κατά 1,29% και 1,85% αντίστοιχα, βάζοντας πίεση στον δείκτη.

Η μετοχή της Macy’s πραγματοποίησε ράλι της τάξης σχεδόν 20% μετά τα νέα πως ομάδα επενδυτών επενδυτών σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξαγορά της για σχεδόν 6 δισ. δολάρια, καθιστώντας ιδιωτική την αλυσίδα πολυκαταστημάτων. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Arkhouse Management και η Brigade Capital Management υπέβαλαν προσφορά ύψους 5,8 δισ. δολαρίων για να αποκτήσουν τις μετοχές της Mac.

Περισσότερες από 50 εταιρείες του δείκτη S&P 500, κατέγραψαν υψηλό 52 εβδομάδων την Δευτέρα. Ορισμένες από αυτές είναι οι Τ-Mobile, Booking Holdings, Chipotle Mexican Grill, D.R. Horton, Lennar, Marriott International, Boeing, Fastenal και FedEx.

Την επενδυτική αισιοδοξία επέτεινε και η bullish πρόβλεψη της Oppenheimer Asset Management, η οποία «βλέπει» απογείωση του S&P 500 στο υψηλό ρεκόρ των 5.200 μονάδων έως το τέλος του 2024, ήτοι 13% υψηλότερα από τα υφιστάμενα επίπεδα, λόγω ισχυρής κερδοφορίας και ανθεκτικής οικονομίας. «Οι αγορές δεν κινούνται σε ευθεία γραμμή και τα πισωγυρίσματα είναι πάντα πιθανά, αλλά όσοι έχουν υπομονή και επιμονή θα δουν κέρδη μεσο-μακροπρόθεσμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Oppenheimer σε note τους για το 2024, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα προβλέπουν αύξηση κερδών 9% το επόμενο έτος, με τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) να αγγίζουν τα 240 δολάρια.

Ήπια ανοδικά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το πετρέλαιο, μετά από επτά διαδοχικές εβδομάδες απωλειών – το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2018 – καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για υπερπροσφορά το επόμενο έτος. Το συμβόλαιο αργού τύπου WTI και παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε στα 71,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το συμβόλαιο Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου στα 76,03 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έχασε τα 2.000 δολάρια ο χρυσός – Κατεύθυνση από τις κεντρικές τράπεζες αναζητούν οι επενδυτές

ΟΗΕ: Συρρίκνωση 5% στο παγκόσμιο εμπόριο το 2023 - Zοφερή η εικόνα του 2024

Ευρωαγορές: Ανόδου συνέχεια μετά το ράλι 4 εβδομάδων, στη Fed η προσοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider