Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο μετά από 7 εβδομάδες απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο μετά από 7 εβδομάδες απωλειών
Ποδαρικό με μικρά κέρδη στην εβδομάδα, μετά από το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2018.

Ήπια ανοδικά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το πετρέλαιο, μετά από επτά διαδοχικές εβδομάδες απωλειών – το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2018 – καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για υπερπροσφορά το επόμενο έτος, παρά τις δεσμεύσεις τους OPEC+ για επέκταση των περικοπών το 2024.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI και παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 9 σεντς ή 0,13% στα 71,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ενώ, το συμβόλαιο Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο της τάξης των 19 σεντς ή 0,25% στα 76,03 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Και τα δύο συμβόλαια κέρδισαν πάνω από 2% την Παρασκευή χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αναστρέψουν την αρνητική εικόνα σε επίπεδο εβδομάδας, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι το πετρέλαιο βρίσκεται σε μια ευμετάβλητη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του έχουν δεσμευτεί σε μείωση της παραγωγής κατά 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως το πρώτο τρίμηνο του 2024, ωστόσο υπάρχει διάχυτος προβληματισμός και αμφιβολίες τόσο για την τήρηση των δεσμεύσεων από όλα τα μέλη του καρτέλ, όσο και για την εξασθένιση της ζήτησης το νέο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Oppenheimer: «Βλέπει» εκτόξευση του S&P 500 στις 5.200 μονάδες το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider