Έχασε τα 2.000 δολάρια ο χρυσός – Κατεύθυνση από τις κεντρικές τράπεζες αναζητούν οι επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έχασε τα 2.000 δολάρια ο χρυσός – Κατεύθυνση από τις κεντρικές τράπεζες αναζητούν οι επενδυτές
Απώλειες σημείωσε σήμερα ο χρυσός διολισθαίνοντας κάτω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά, καθώς το δολάριο σταθεροποιείται έναντι των σημαντικότερων διεθνών νομισμάτων ενόψει της συνεδρίασης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη και της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Απώλειες σημείωσε σήμερα ο χρυσός διολισθαίνοντας κάτω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά, καθώς το δολάριο σταθεροποιείται έναντι των σημαντικότερων διεθνών νομισμάτων ενόψει της συνεδρίασης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη και της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό. Ενώ οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για πιο ουσιαστικές πληροφορίες από τις κεντρικές τράπεζες που θα τους δώσουν κατεύθυνση.

Η Fed δεν είναι η μόνη κεντρική τράπεζα που συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα, καθώς ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να ανακοινώσουν επίσης τις αποφάσεις τους για την πορεία νομισματικής πολιτικής σε Ευρώπη και Βρετανία.

Σε αυτό το κλίμα, η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε κατά 1,1% τη Δευτέρα στα 1.981,29 δολάρια η ουγγιά, ενώ το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 0,9% κλείνοντας στα 1.997,1 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,2% σήμερα καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο πιο ακριβό, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ (Treasuries).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Oppenheimer: «Βλέπει» εκτόξευση του S&P 500 στις 5.200 μονάδες το 2024

ΟΗΕ: Συρρίκνωση 5% στο παγκόσμιο εμπόριο το 2023 - Zοφερή η εικόνα του 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider