Xαμηλό 6 μηνών για το πετρέλαιο - Έκτη ημέρα απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Xαμηλό 6 μηνών για το πετρέλαιο - Έκτη ημέρα απωλειών
Τα Brent παράδοσης Φεβρουαρίου απώλεσε 0,52% στα 73,91 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Ιανουαρίου απώλεσε 0,26%, στα 69,20 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν και την Πέμπτη («κόκκινο 6x6») λόγω των ανησυχιών για την κινεζική οικονομία και την ιλιγγιώδη παραγωγή στις ΗΠΑ.

Το Brent παράδοσης Φεβρουαρίου διολίσθησε 0,52% στα 73,91 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Ιανουαρίου απώλεσε 0,26%, στα 69,20 δολάρια το βαρέλι. Και οι δύο δείκτες αναφοράς έκλεισαν έτσι στις χαμηλότερες τιμές τους από τα τέλη Ιουνίου.

«Με τον μεγαλύτερο παγκόσμιο εισαγωγέα πετρελαίου (την Κίνα) να μην έχει δίψα για αργό, η πίεση παραμένει στις τιμές καθώς ο μεγαλύτερος παραγωγός, οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την παραγωγή», δήλωσε ο αναλυτής της PVM Oil, Τζον Έβανς.

Ο «μαύρος χρυσός» έχει χάσει περίπου 10% από τότε που ο OPEC ανακοίνωσε περικοπές της παραγωγής κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Πρόσθετες πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου άσκησε και η έκθεση του Οργανισμού Πληροφοριών Ενέργειας που αποκάλυψε ότι τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Δεκεμβρίου κατά 5,4 εκατ. βαρέλια και τα αποθέματα των διυλισμένων προϊόντων κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται η πτώση στις τιμές των καυσίμων – Αυξημένη η ζήτηση ενόψει Χριστουγέννων

ΧΑ: Υπό πίεση ξανά οι τράπεζες για να βγει ένα ακόμη placement και το roll over στα παράγωγα

Έχασαν τα χθεσινά κέρδη οι ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider