Σε «βαθύ κόκκινο» οι ευρωαγορές - Νέες απώλειες ελέω αποτελεσμάτων και Μέσης Ανατολής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε «βαθύ κόκκινο» οι ευρωαγορές - Νέες απώλειες ελέω αποτελεσμάτων και Μέσης Ανατολής
Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν και σήμερα οι ευρωαγορές στην «σκιά» της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν και σήμερα οι ευρωαγορές στην «σκιά» της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, εν μέσω του χορού ανακοινώσεων οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου από επιχειρήσεις της Γηραιάς Ηπείρου καθώς και των μακροοικονομικών στοιχείων.

Η επικαιρότητα κυριαρχείται από την πολύνεκρη επίθεση σε παλαιστινιακό νοσοκομείο όπου χιλιάδες άμαχοι είχαν καταφύγει χθες το βράδυ, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, μια καταστροφική απώλεια ζωών που πυροδότησε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, ενισχύοντας ακόμα τους φόβους για μία ευρύτερη ανάφλεξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 απώλεσε 1,05% στις 445 μονάδες ενώ ο Eurostoxx 50 απώλεσε 1,11% στις 4.106 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX αποδυναμώθηκε 1,03% στις 15.094 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,91% στις 6.965 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο διολίσθησε 1,14% στις 7.588 μονάδες. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έχασε 0,82% στις 28.135 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαμορφώθηκε στις 9.212 μονάδες με απώλειες 0,92%.

Μάκρο

Σταθερός στο 6,7% παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Βρετανία, τον Σεπτέμβριο. Αν και αμετάβλητος από τον Αύγουστο (σε ετήσια βάση) - οπότε επίσης ήταν στο 6,7% - ο βρετανικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων. Σε σχετική δημοσκόπηση του Reuters, οι προβλέψεις τον τοποθετούσαν στο 6,6%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, οι αυξανόμενες τιμές πετρελαίου ανιστάθμισαν την πτώση του κόστους τροφίμων. Ο δομικός πληθωρισμός υποχώρησε - λιγότερο από το αναμενόμενο - στο 6,1% από το 6,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Το ψηφιακό ευρώ περνά στην προπαρασκευαστική φάση

ΟΔΔΗΧ: Άντλησε συνολικά 400 εκατ. ευρώ από επανέκδοση ομολόγων

ΤτΕ: Ισχυρό πρωτογενές πλεόνασμα 6,6 δισ. ευρώ στο 9μηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider