Το ισχυρό δολάριο οδήγησε τον χρυσό στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και 2 μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ισχυρό δολάριο οδήγησε τον χρυσό στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και 2 μήνες
Οι προειδοποιήσεις για νέες επιτοκιακές αυξήσεις μέσα στο έτος και το δόγμα «higher for longer» εκτόξευσε στα ύψη το δολάριο και καταβαράθρωσε τον χρυσό.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Πέμπτη, παρόλο που η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια χτες, αλλά οι προειδοποιήσεις για νέες αυξήσεις μέσα στο έτος και το δόγμα «higher for longer» εκτόξευσε στα ύψη το δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 1,6%, στα 1.935 δολάρια η ουγγιά στην Comex, στη τη λύτερη ημερήσια πτώση του το τελευταίο δίμηνο. Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 2,6% στα 23,21 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου αποδυναμώθηκε 2,5%, στα 918 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου κατρακύλησε 2,9%, στα 1.245 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου διολίσθησε 3,1%, στα 3,66 δολάρια ανά λίβρα.

Η Fed άφησε να εννοηθεί ωστόσο πως αναμένει μία επιπλέον αύξηση των επιτοκίων πριν τα τέλη του έτους και λιγότερες μειώσεις το επόμενο έτος σε σύγκριση με τον αριθμό που φαινόταν να προβλέπει προηγουμένως.

Το καθοδικό μομέντουμ του χρυσού - λόγω του αφηγήματος περί υψηλότερης διάρκειας της σφιχτής νομισματικής πολιτικής και της ήπιας προσγείωσης της αμερικανικής οικονομίας - έχει πυροδοτήσει κάποια περαιτέρω ρευστοποίηση των long θέσεων, σύμφωνα με τον Ράιαν ΜακΚέι, στέλεχος στρατηγικής εμπορευμάτων στην TD Securities. «Περαιτέρω πίεση θα μπορούσε να προέλθει από τη συστηματική ανατροπή των κεφαλαίων με short θέσεις τις επόμενες ημέρες» εκτιμά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Κατάφερε να ισορροπήσει στις 1.200 μονάδες με αντίδραση από ΟΤΕ - ΕΛΠΕ

Οι κεντρικές τράπεζες «πλήγωσαν» τις ευρωαγορές - Κατακρημνίστηκε 20% η Ocado

«Καμπανάκι» Μπιλ Γκρος στους επενδυτές ομολόγων για 3η χρονιά απωλειών

gazzetta
gazzetta reader insider insider