Βack to back κέρδη με τεχνολογική ώθηση στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βack to back κέρδη με τεχνολογική ώθηση στην Wall Street
Ράλι +10% για την Qualcomm μετά το deal με την Apple - Στο +4% η Tesla.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να συμπαρασύρει ανοδικά το σύνολο της αγοράς, επαναφέροντας έστω και προσωρινά τα χαμόγελα στις τάξεις των επενδυτών, με τους τελευταίους να αναμένουν μία σειρά από κρίσιμα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ (πληθωρισμός, λιανικές πωλήσεις), τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο πεδίο της νομισματικής της πολιτικής.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 34.663 μονάδες, ενισχυμένος κατά 87 μονάδες ή 0,25%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κέρδισε 0,67% και διαμορφώθηκε στις 4.487 μονάδες. Καλύτερη εικόνα εμφάνισε ο τεχνολογικός κλάδος, με τον δείκτη Nasdaq να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στις 13.917 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,14%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ράλι 10% σημείωσε η μετοχή της Qualcomm στον απόηχο της ανακοίνωσης πως η εταιρεία θα συνεχίσει να προμηθεύει την Apple με 5G μόντεμς για τα iPhones, τουλάχιστον ως το 2026.

Κέρδη σχεδόν 4% κατέγραψε και η μετοχή της Tesla, μετά την αναβάθμιση των προοπτικών της μετοχής από τους αναλυτές της Morgan Stanley, οι οποίοι προβλέπουν ράλι ως και 60% για τον τίτλο του τεχνολογικού κολοσσού, ενώ σε θετικό έδαφος με άνοδο 1,1% έκλεισε η μετοχή της Disney, στον απόηχο των δημοσιευμάτων περί επίτευξης συμβιβασμού με την Charter Communications, με την οποία βρίσκεται σε πολυετή διαμάχη.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με τους τρεις κυριότερους δείκτες της Wall Street να καταγράφουν ήπιες απώλειες, παρά τα κέρδη που σημείωσαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Σημειώνεται πως την τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ (Πέμπτη) και τον πληθωρισμό (Τετάρτη), τα οποία θα δώσουν μία καλύτερη εικόνα αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην επερχόμενη συνεδρίασή της αναφορικά με τη επιτοκιακή της πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στις απώλειες για το πετρέλαιο μετά το ράλι

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη για τον χρυσό

«Άλμα» σχεδόν 7% για το φυσικό αέριο εν μέσω κινητοποιήσεων στην Αυστραλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider