Επεκτείνεται ως το 2026 η συμφωνία Qualcomm - Apple για την προμήθεια τσιπ 5G

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επεκτείνεται ως το 2026 η συμφωνία Qualcomm - Apple για την προμήθεια τσιπ 5G
Τουλάχιστον έως το 2026 θα συνεχίσει η Qualcomm να προμηθεύει την Apple με ημιαγωγούς για τα μόντεμ 5G που χρησιμοποιεί ο τεχνολογικός κολοσσός για την κατασκευή των iPhones.

Τουλάχιστον έως το 2026 θα συνεχίσει η Qualcomm να προμηθεύει την Apple με ημιαγωγούς για τα μόντεμ 5G που χρησιμοποιεί ο τεχνολογικός κολοσσός για την κατασκευή των smartphones, όπως ανακοίνωσαν την Δευτέρα οι δύο εταιρείες, επεκτείνοντας για τρία επιπλέον χρόνια την συνεργασία τους στον παραπάνω τομέα.

Σύμφωνα με το CNBC, η επέκταση της συμφωνίας μεταξύ Qualcomm και Apple θα αφορά στα iPhones που θα παρουσιαστούν τα τρία επόμενα έτη (2024-2026), ενισχύοντας σημαντικά τα έσοδα αλλά και τα κέρδη της Qualcomm, η οποία είχε δεχθεί πλήγμα όταν η Apple είχε ανακοινώσει την προσπάθειά της να δημιουργήσει τα δικά της τσιπ για τα κινητά τηλέφωνα που παράγει.

Περίπου το 21% των εσόδων της Qualcomm για το οικονομικό έτος 2022 προήλθε από την Apple, σύμφωνα με εκτίμηση της UBS, ενώ στο β' τρίμηνο του 2023 η Qualcomm είχε ανακοινώσει έσοδα από πωλήσεις ύψους 5,26 δισ. δολαρίων

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Qualcomm ενισχύεται άνω του 4% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προβλήματα πρόσβασης σε Facebook, Instagram, Youtube και Gmail

gazzetta
gazzetta reader insider insider