Σε κλοιό πιέσεων τα ομόλογα παγκοσμίως, υπό τον φόβο νέων αυξήσεων στα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε κλοιό πιέσεων τα ομόλογα παγκοσμίως, υπό τον φόβο νέων αυξήσεων στα επιτόκια
Σε κλοιό πιέσεων τίθενται τα ομόλογα παγκοσμίως, καθώς ο φόβος των επιτοκίων δεν εγκαταλείπει τους επενδυτές. 

Σε κλοιό πιέσεων τίθενται τα ομόλογα παγκοσμίως, καθώς ο φόβος των επιτοκίων δεν εγκαταλείπει τους επενδυτές.

Οι αποδόσεις των 30ετών γερμανικών ομολόγων, σημειώνοντας άνοδο εννέα μονάδων βάσης, διαμορφώθηκαν στο 2,72%, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2014. Αλλά και στις ΗΠΑ, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αντίστοιχης ωρίμανσης, γνώρισαν «άλμα» 6 μονάδων βάσης.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα τελευταία μάκρο που δείχνουν την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας, όπως επίσης και τα πρόσφατα σχόλια της Μισέλ Μπόουμαν, η οποία εξέπεμψε «σήμα» για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων από την Fed, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο πληθωρισμός. Άλλωστε, το ενδιαφέρον των αγορών περιστρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται να δημοσιευθούν αυτήν την εβδομάδα.

«Το παράθυρο για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed είναι ακόμη ανοιχτό» παρατήρησε η Pooja Kumra, αναλύτρια της Toronto Dominion Bank.

Την ίδια ώρα, στις ευρωαγορές το κλίμα είναι υποτονικό, μετά και τη «βουτιά» της βιομηχανικής παραγωγής σε χαμηλό έξι μηνών στη Γερμανία.

«Ο πληθωρισμός οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά σίγουρα επικρατεί υπερβολικά μεγάλος ενθουσιασμός για αυτό» ανέφερε η Janet Mui, επικεφαλής αναλύτρια στην RBC Brewin Dolphin. «Εάν ο δομικός πληθωρισμός είναι υψηλότερος από το αναμενόμενο και ο δείκτης πληθωρισμού επιταχυνθεί εκ νέου σε μεγαλύτερο βαθμό από το αναμενόμενο, αυτό θα είναι κάτι για το οποίο οι αγορές δεν είναι προετοιμασμένες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς η Scope Ratings άνοιξε ξανά τον δρόμο στους «μεγάλους»

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 4μήνου οι τιμές μετά τις περικοπές από Σ. Αραβία και Ρωσία

Μπόουμαν (Fed): Πιθανά να χρειαστούν νέες αυξήσεις επιτοκίων για τον περιορισμό του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider