Χρυσός: Πτώση στη συνεδρίαση, άνοδος στην εβδομάδα - Η πρώτη μετά από ένα μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Πτώση στη συνεδρίαση, άνοδος στην εβδομάδα - Η πρώτη μετά από ένα μήνα
Η οικονομία των ΗΠΑ είναι «υπερβολικά ανθεκτική και αυτό θα διατηρήσει τον κίνδυνο μεγαλύτερης σύσφιξης της Fed πάνω στο τραπέζι».

Υποχώρησαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Παρασκευή, πιεσμένα από την ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά οι τιμές του μετάλλου διατήρησαν ένα μέτριο κέρδος για την εβδομάδα για να καταγράψουν την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε περίπου ένα μήνα.

Ο χρυσός ήταν εξασφαλισμένος απέναντι στον κίνδυνο καθώς μερικά «περιστέρια» της Fed είχαν πείσει τις αγορές ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα παραλείψουν μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, δήλωσε στο Marketwatch ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Εάν τα δεδομένα για τις θέσεις εργασίας είχαν συνεργαστεί, «ορισμένοι επενδυτές υποστήριζαν ότι θα μπορούσε ακόμη και να γίνει», είπε.

Ωστόσο, η οικονομία των ΗΠΑ είναι «υπερβολικά ανθεκτική και αυτό θα διατηρήσει τον κίνδυνο μεγαλύτερης σύσφιξης της Fed πάνω στο τραπέζι».

Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 25,90 δολάρια ή 1,3%, για να διαμορφωθεί στα 1.969,60 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Οι τιμές με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο αυξήθηκαν κατά 1,3% για την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε κατά 24 σεντς, ή 1%, στα 23,75 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας 1,7% υψηλότερα για την εβδομάδα.

Η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 6,60 δολάρια ή σχεδόν 0,7%, στα 1.003,50 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές να υποχωρούν κατά 2,4% στην εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παλλαδίου παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισαν 12,80 δολάρια ή 0,9%, στα 1.403,50 δολάρια ανά ουγγιά, χάνοντας 1,4% για την εβδομάδα.

Ο χαλκός παράδοσης Ιουλίουκέρδισε 2 σεντς, ή 0,4%, στα 3,73 δολάρια ανά λίβρα, σημειώνοντας άνοδο 1,2% για την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικά ο χρυσός την Πέμπτη, ξεπερνώντας πρόσκαιρα τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά

Οι τέσσερις κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα που ανησυχούν σοβαρά την ΕΚΤ

Ευρωαγορές: Μίνι ράλι με «άρωμα»... ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider