Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν και οι ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν και οι ασιατικές αγορές

Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή οι ασιατικές αγορές στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ να επεκτείνει το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, ακολουθώντας το αρνητικό πρόσημο των δεικτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στο ιαπωνικό ταμπλό ο Nikkei σημείωσε βουτιά 2,18% στις 19.504,48 μονάδες με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,81% στις 22.235,89 ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει βουτιά 1,66% κλείνοντας στις 3.525,40.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 υποχώρησε 1,46% στις 5.151,61 ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi κατέγραψε απώλειες 0,99% στις 1.974,40 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πιέσεις στα κινεζικά χρηματιστήρια εντείνονται καθώς οι επενδυτές αναζητούν ρευστότητα ενόψει ενός νέου μπαράζ δημόσιων προσφορών. Συνολικά 28 εταιρείες αναμένεται να επιδιώξουν την εισαγωγή τους στα κινεζικά χρηματιστήρια πριν το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΣΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων «Παράγουμε Εδώ» - Ποιοι θα πάρουν 50 εκατ. ευρώ

Φυγή 213.923 μεταναστών από την Ελλάδα - Αυξήθηκαν κατά 7 εκατ. στην ΕΕ

Τι χρήματα έχει βγάλει από τα παρκέ ο Κένεθ Φαρίντ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider