Πτώση άνω του 1% κατέγραψαν την Πέμπτη οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω κλίματος γενικευμένης απογοήτευσης για τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που ανακοίνωσε η ΕΚΤ και τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα έναντι των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί.
Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,42% στις 17.477 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε 1,67% για να τερματίσει στις 5.037 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,44% στις 2.049 μονάδες.
Η ΕΚΤ δεν εντυπωσίασε τις αγορές, καθώς δεν «απασφάλισε» τα μεγάλα όπλα, αλλά αντίθετα περιορίστηκε στη μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων στο -0,3%, από -0,2% προηγουμένως και στην παράταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων κατά έξι μήνες, έως τον Μάρτιο του 2017.
Στο μέτωπο της οικονομίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000 στις 269.000 την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ο μέσος όρος του τελευταίου μήνα, ο οποίος θεωρείται πιο αξιόπιστος δείκτης μέτρησης, μειώθηκε κατά 1.750 στις 269.250 αιτήσεις.
Ταυτόχρονα, οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Οκτώβριο, ενώ αντίθετα, ο δείκτης υπηρεσιών υποχώρησε στις 55,9 μονάδες τον Νοέμβριο.