Σε χαμηλά σχεδόν δύο μηνών οι τιμές του χρυσού - Τέταρτη διαδοχική ημέρα απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά σχεδόν δύο μηνών οι τιμές του χρυσού - Τέταρτη διαδοχική ημέρα απωλειών
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Δεκεμβρίου του 2022 έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές του χρυσού.

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο διέρχεται μία περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας, την οποία έχει πυροδοτήσει τόσο η ανησυχία για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας όσο και οι διαδοχικές αυξήσεις επικόκιων από τις Κεντρικές Τράπεζες.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Απριλίου του χρυσού υποχώρησαν για τέταρτη διαδοχική ημέρα στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, χάνοντας 14,70 δολάρια/ουγγιά ή 0,8% και κλείνοντας στα 1.826,8 δολάρια/ουγγιά. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο του μετάλλου από τις 30 Δεκεμβρίου του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Μαρτίου έχασε 1,7% στα 21,306 δολάρια/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 4,059 δολάρια/λίβρα, με ισχυρές απώλειες 3,1%.

Παρόμοια εικόνα και για το παλλάδιο, με τα συμβόλαια Μαρτίου να υποχωρούν κατά 3,6% στα 1.428,6 δολάρια/ουγγιά, ενώ η πλατίνα παραδόσεως Απριλίου έχασε 0,8% και έκλεισε στα 945,5 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όσο το Ευρώ «διολισθαίνει» έναντι του χρυσού, τόσο θα... ανεβαίνουν τα επιτόκια

Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Άλμα» 22% για την Rolls-Royce

gazzetta
gazzetta reader insider insider