Wall Street: Με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα υποχωρούν οι δείκτες

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα υποχωρούν οι δείκτες
Οι επενδυτές αφήνουν πίσω τους τα ισχυρά κέρδη της Τρίτης στον απόηχο της ομιλίας Πάουελ.

Τελευταία ενημέρωση 18:27

Με το «βλέμμα» στραμμένο στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη σημειώνοντας πτώση, έχοντας αφήσει πίσω την χθεσινή συνεδρίαση με τα ισχυρά κέρδη, ιδιαίτερα για τις τεχνολογικές μετοχές, στον απόηχο της ομιλίας του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Υπενθυμίζεται πως κατά την ομιλία του ο αξιωματούχος αν και προανήγγειλε την συνέχεια στις αυξήσεις επιτοκίων, επανέλαβε ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται, σημειώνοντας μάλιστα ότι το 2023 αναμένεται να σηματοδοτήσει «έτος σημαντικής πτώσης του πληθωρισμού».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Fed στη Νέα Υόρκη, Τζον Ουίλιαμς, τάχθηκε σήμερα υπέρ των αυξήσεων των επιτοκίων της τράπεζας κατά 25 μονάδες βάσης. Το στέλεχος της κεντρικής τράπεζας τόνισε πως υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα για την πορεία του πληθωρισμού και είπε πως μπορεί να αποδειχθεί επίμονος για συγκεκριμένους λόγους, «όπως η διατήρηση των υψηλών τιμών στον κλάδο των υπηρεσιών. Εάν αυτό γίνει, τότε θα χρειαστούμε υψηλότερα επιτόκια».

Την Τετάρτη, ο Dow Jones υποχωρεί 0,47% στις 33.997 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 1,10% στις 4.118 μονάδες, και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,62% στις 11.918 μονάδες.

«Βαρίδι» αποτελεί η μετοχή της Alphabet η οποία σημειώνει ισχυρή πτώση, δύο ημέρες μετά το event της Google όπου ανακοίνωσε τα σχέδια της στην AI.

Eπιχειρηματικά νέα

Υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα των New York Times στο δ' τρίμηνο του έτους, καθώς ανήλθαν στα 667,5 εκατ. δολάρια, την στιγμή που αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν έσοδα 664,4 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 0,59 δολάρια/μετοχή έναντι πρόβλεψης για προσαρμοσμένα κέρδη 43 σεντς/μετοχή.

Η Uber προβλέπει πως το 2023 θα επιστρέψει σε κερδοφορία, με τον κολοσσό του ridesharing να ανακοινώνει καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το δ' τρίμηνο του 2022, καθώς η ενισχυμένη ζήτηση την βοήθησε να ανακάμψει από τα χαμηλά επίπεδα της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με το Reuters, η Uber αναμένει πως τα προσαρμοσμένα EBITDA για το α' τρίμηνο του 2023 θα διαμορφωθούν μεταξύ των 660 και 700 εκατ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για 593,06 εκατ. δολάρια.

Κάμψη στα έσοδα της κατέγραψε η αμερικανική αλυσίδα καλλυντικών Coty, με την ιδιοκτήτρια των brand Hugo Boss και Gucci να αναθεωρεί ανοδικά τους στόχους για το σύνολο του οικονομικού έτους. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας για τη χρήση του β' τριμήνου έφτασαν τα 1,52 δισ. δολάρια έναντι 2,91 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 1,5 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανήλθαν σε 191,9 εκατ. δολάρια έναντι 284,6 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 42 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 16 σεντ ανά μετοχή.

Παράλληλα, η CVS ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα για το δ' τρίμηνο του 2022 που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 83,85 δισ. δολάρια αυξημένα κατά 9,5% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα 76,32 δισ. δολαρίων. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,99 δολάρια έναντι 1,98 δολαρίων στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 1,92 δολάρια ανά μετοχή. Σημειώνεται ακόμα, πως η CVS ανακοίνωσε mega deal στον κλάδο της υγείας των ΗΠΑ γνωστοποιώντας την εξαγορά της Oak Street έναντι 10,6 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αλλεργικοί» στη φορολογία οι Big Oil παρά τα κέρδη - ρεκόρ 200 δισ. δολαρίων το 2022

DBRS: «Βλέπει» πιθανότητα για αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα το 2023

Ο οικονομικός αντίκτυπος των σεισμών στην Τουρκία - Κόστος αρκετών δισ. δολαρίων από τις καταστροφές

gazzetta
gazzetta reader insider insider