Ισχυρά κέρδη στην Wall Street μετά την ομιλία Πάουελ - «Άλμα» 1,9% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη στην Wall Street μετά την ομιλία Πάουελ - «Άλμα» 1,9% για τον Nasdaq
Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street την Τρίτη, μετά από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα, στον απόηχο της ομιλίας του επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street την Τρίτη, μετά από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα, στον απόηχο της ομιλίας του επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 265,67 μονάδες ή 0,78% στις 34.156,69 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,29% στις 4.164 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,90% φθάνοντας στις 12.113,79 μονάδες.

Οι δείκτες, έχοντας ξεκινήσει στο «κόκκινο», τερμάτισαν με κέρδη, παρά τις ανησυχίες που «πυροδότησε» στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου το σήμα του Πάουελ για αύξηση των επιτοκίων. Διαγράφοντας τις απώλειες που σημείωσαν στη διάρκεια της ομιλίας του επικεφαλής της Fed, η Wall Street στάθηκε - για ακόμα μια φορά - στα θετικά μηνύματα που προέκυψαν από την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Economic Club της Ουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα, ο Πάουελ επανέλαβε ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται, σημειώνοντας μάλιστα ότι το 2023 αναμένεται να σηματοδοτήσει «έτος σημαντικής πτώσης του πληθωρισμού».

Πάντως, η Fed συνεχίζει να διαμηνύει ότι θα παραμείνει σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Fed στη Μινεάπολη Νιλ Κασκάρι έσπευσε να επαναλάβει, μιλώντας στο CNBC, ότι η δουλειά της Κεντρικής Τράπεζας δεν έχει τελειώσει, παραπέμποντας στην ανάγκη για αύξηση των επιτοκίων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Fed στην Ατλάντα Ράφαελ Μπόστικ δήλωσε στο Bloomberg πως τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση δείχνουν ενδεχομένως ότι «έχουμε ακόμα λίγη δουλειά να κάνουμε». «Και θα προέβλεπα ότι αυτό θα ερμηνευόταν σε αύξηση των επιτοκίων, σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι έχω προβλέψει μέχρι τώρα» σημείωσε.

Όλα αυτά, καθώς οι ΗΠΑ διανύουν περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Οι μετοχές της Hertz και της DuPont γνώρισαν κέρδη άνω του 7%, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη που ανακοίνωσαν, ενώ η μετοχή της Pinterest έχασε 5%, καθώς τα αποτελέσματά της έχασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα μάκρο της ημέρας, διεύρυνση κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2022, γνωρίζοντας αύξηση 10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 67,4 δισ. δολάρια έναντι 61 δισ. δολαρίων τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μπερδεμένες» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον Πάουελ

Χρυσός: Κέρδη για δεύτερη ημέρα - Βρήκε στήριξη στη σταθεροποίηση του δολαρίου

Σε υψηλό εβδομάδας το πετρέλαιο, με «όχημα» την αισιοδοξία για τη ζήτηση από την Κίνα