Έρχεται το αντίπαλο δέος του ChatGPT: Η Google λανσάρει το "Bard"

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται το αντίπαλο δέος του ChatGPT: Η Google λανσάρει το "Bard"
Ξεκίνησε η μάχη στον τομέα της τεχνικής νοημοσύνης με την Google να κάνει την επόμενη κίνηση στην σκακιέρα απέναντι σε OpenAI και Microsoft.

Η Google λανσάρει ένα chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Bard για να ανταγωνιστεί το ChatGPT, όπως έγινε γνωστό νωρίς το βράδυ της Δευτέρας.

Το Bard θα τεθεί υπό στενή παρακολούθηση προτού διατεθεί στο κοινό τις επόμενες εβδομάδες, όπως δήλωσε ο τεχνολογικός γίγαντας ενώ θα βασίζεται στο υπάρχον μοντέλο Lamda της Google.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης νέα εργαλεία AI για την τρέχουσα μηχανή αναζήτησής της. «Ο Bard επιδιώκει να συνδυάσει το εύρος της παγκόσμιας γνώσης με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μας μοντέλων», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Google, Σούνταρ Πιτσάι και πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης της Google πρέπει να είναι «τολμηρές και υπεύθυνες».

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί αρχικά σε μια «light» έκδοση της Lamda, που θα απαιτεί λιγότερη «ισχύ» ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να τη χρησιμοποιούν ταυτόχρονα. O CEO της Google πρόσθεσε επίσης ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την αναζήτηση της Google για να κάνουν πιο λεπτομερείς ερωτήσεις από ό,τι στο παρελθόν.

«Το AI μπορεί να είναι χρήσιμο σε αυτές τις στιγμές, συνθέτοντας ιδέες για ερωτήσεις όπου δεν υπάρχει καμία σωστή απάντηση», σημείωσε. «Σύντομα, θα δείτε λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη στην αναζήτηση που θα παρέχουν σύνθετες πληροφορίες και πολλαπλές προοπτικές σε διάφορες μορφές, ώστε να κατανοήσετε γρήγορα τη μεγάλη εικόνα και να μάθετε περισσότερα από τον ιστό» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το «κυνήγι» του επόμενου GhatGPT τροφοδοτεί με ράλι τις μετοχές AI στη Wall Street

«Αντιγράφει» τον Μασκ η Instagram: «Θέλει» επιβεβαιωμένους λογαριασμούς επί πληρωμή

«Καμπανάκι» Goldman Sachs για ραγδαία άνοδο στο πετρέλαιο από την έλλειψη προσφοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider