Coty: Ισχυρές απώλειες στα έσοδα της ιδιοκτήτριας των Hugo Boss - Gucci

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coty: Ισχυρές απώλειες στα έσοδα της ιδιοκτήτριας των Hugo Boss - Gucci
Για να ανταπεξέλθει στα υψηλότερα κόστη μεταφορών, τα εργατικά κόστη και την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων, προχωρά σε νέες αυξήσεις τιμών.

Κάμψη στα έσοδα της κατέγραψε η αμερικανική αλυσίδα καλλυντικών Coty, με την ιδιοκτήτρια των brand Hugo Boss και Gucci να αναθεωρεί ανοδικά τους στόχους για το σύνολο του οικονομικού έτους.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας για τη χρήση του β' τριμήνου έφτασαν τα 1,52 δισ. δολάρια έναντι 2,91 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 1,5 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανήλθαν σε 191,9 εκατ. δολάρια έναντι 284,6 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 42 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 16 σεντ ανά μετοχή.

Η διοίκηση της Coty ανακοίνωσε πως για να ανταπεξέλθει στα υψηλότερα κόστη μεταφορών, τα εργατικά κόστη και την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων, προχωρά σε νέες αυξήσεις τιμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία αναμένει πως τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του οικονομικού 2023 θα κυμανθούν μεταξύ των 35 και 36 ανά μετοχή έναντι 32 με 33 σεντ στην προηγούμενη εκτίμηση της διοίκησης.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Coty κερδίζει άνω του 4% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ByteDance: Δοκιμάζει app παράδοσης τροφίμων μέσω του κινεζικού TikTok

Societe Generale: Καθαρά κέρδη 1,16 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο - Ξεπέρασε τις προσδοκίες

Απολύσεων συνέχεια στην Τεχνολογία - Το eBay «κόβει» 500 θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider