ΗΠΑ: Για 6η συνεχή εβδομάδα αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού - Πιέσεις στις τιμές

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Για 6η συνεχή εβδομάδα αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού - Πιέσεις στις τιμές
Η ΕΙΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιανουαρίου.

Πιέσεις δέχονται οι τιμές στα συμβόλαια πετρελαίου στις ΗΠΑ καθώς για 6η συνεχή εβδομάδα τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών έδειξαν μια άνοδο στα αποθέματα αργού της χώρας.

Η ΕΙΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιανουαρίου ακολουθώντας τις προηγούμενες πέντε συνεχόμενες εβδομάδες αυξήσεων.

Σύμφωνα με το Marketwatch, κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 300.000 βαρελιών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την S&P Global. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, ανακοίνωσε την Τρίτη αύξηση 6,3 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αργού της περασμένης εβδομάδας.

Τα εγχώρια αποθέματα αργού έχουν ανέβει πάνω από τα 450 εκατομμύρια βαρέλια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2021, «οδηγούμενα από τη συνεχιζόμενη υποτονική δραστηριότητα διύλισης και τις υψηλότερες εισαγωγές», δήλωσε ο Matt Smith, επικεφαλής αναλυτής πετρελαίου στην Kpler.

«Η δραστηριότητα διύλισης παραμένει υποτονική τόσο λόγω των παρατεταμένων επιπτώσεων της χειμερινής καταιγίδας του Δεκεμβρίου όσο και λόγω της έναρξης της εποχικής συντήρησης», προσέθεσε επίσης.

Η έκθεση της EIA έδειξε επίσης εβδομαδιαίες αυξήσεις των αποθεμάτων βενζίνης κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια και 2,3 εκατομμύρια βαρέλια για τα αποστάγματα. Η έρευνα των αναλυτών είχε προβλέψει για τα αποθέματα βενζίνης να παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα ενώ προέβλεψε μείωση της προσφοράς κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια στα αποστάγματα.

Όσον αφορά στις τιμές, το αμερικάνικο αργό παράδοσης Μαρτίου την Τετάρτη διαπραγματεύεται περί τα 78,32 δολάρια το βαρέλι με μία πτώση 55 σεντς ή 0,7%, ενώ το brent παράδοσης Απριλίου διαπραγματεύεται περί τα 84,63 δολάρια το βαρέλι με μία πτώση περίπου 1% ή 83 σεντς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός και ασήμι θα ανέβουν το 2023, λένε αναλυτές

OPEC+: Καμία αλλαγή στην πολιτική παραγωγής προτείνει η αρμόδια επιτροπή