Μικτά πρόσημα στην Wall Street, σε θετικό έδαφος γύρισε ο Dow

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στην Wall Street, σε θετικό έδαφος γύρισε ο Dow
Αισθητή πτώση για τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, με ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις της Fed στην αύξηση των επιτοκίων.

Τελευταία ενημέρωση: 22:21

Περιόρισε τις σημαντικές απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα η Wall Street την Παρασκευή, εν μέσω της αναταραχής που έχουν δημιουργήσει στους επενδυτές τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας κυρίως λόγω των επιπτώσεων που αυτά μπορεί να έχουν στην πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

O Dow κατάφερε να γυρίσει σε θετικό έδαφος, παρά το γεγονός πως βρέθηκε να χάνει έως 350 μονάδες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κινείται σε θετικό έδαφος με 0,13% στις 34.440 μονάδες.

Ο S&P 500 πραγματοποιεί μικρές ταλαντεύσεις περί του μηδενός και αυτή τη στιγμή είναι στο -0,09% στις 4.072 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,1% ή στις 11.471 μονάδες.

Σημειώνεται πως και οι 3 δείκτες κινούνται προς θετικό κλείσιμο εβδομάδας.

Η ανησυχία για την Fed

Τα στοιχεία για τη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Νοέμβριο κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, φανερώνοντας πως η αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed δεν έχει στον βαθμό που ανέμεναν οι αγορές την αμερικανική αγορά εργασίας.

Αυτό θα μπορούσαν να δώσει «πάτημα» στους αξιωματούχους της τράπεζας για συνέχιση στην επιθετική σύσφιξη της νομισματικής τής πολιτικής, ακόμα και εάν την Τετάρτη ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε πως η χαλάρωση στην αύξηση των επιτοκίων μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και εντός του Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως μετά από την ανακοίνωση των μάκρο, η πιθανότητα που δίνουν οι αναλυτές για αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου έφτασε στο 87% από το 91% που ήταν πριν από τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, σύμφωνα με το FedWatch του CME.

Εξάλλου, οι επενδυτές μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν την προσοχή τους στις αποφάσεις του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων τους (OPEC+) σχετικά με το εάν θα προχωρήσει στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα μέλη του OPEC+ θα συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης για τις επόμενες κινήσεις τους την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Κέρδη 3% σημειώνει η μετοχή της Boeing μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται κοντά στο να εξασφαλίσει μια παραγγελία δεκάδων δισ. δολαρίων από την United Airlines.

Μάκρο

Σημαντικά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανήλθαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο, καθώς προστέθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 284.000 τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 200.000 θέσεις.

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 3,7%, όπως τον Οκτώβριο και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Το μέσο ωρομίσθιο στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,6% για τον Νοέμβριο (έναντι εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 0,3%) και σε ετήσια βάση κατά 5,1% (έναντι εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 4,6%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider