Περιόρισε τις απώλειες μετά τα χαμηλά έτους το πετρέλαιο - Πτώση 1,3%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιόρισε τις απώλειες μετά τα χαμηλά έτους το πετρέλαιο - Πτώση 1,3%
Η πτώση του πετρελαίου είναι η τελευταία ανατροπή σε αυτούς τους ταραχώδεις 12 μήνες, με την αστάθεια να οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, την επιθετική νομισματική πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και τις ανελέητες προσπάθειες της Κίνας να εξαλείψει τον κορονοϊό.

Το πετρέλαιο περιόρισε τις απώλειές του τη Δευτέρα, καθώς οι τιμές στις ΗΠΑ ανακάμπτουν από την προηγούμενη πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο κατά το τελευταίο 12μηνο και την εξανέμιση των αυξήσεων στις τιμές όλου του 2022.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε 1,3%, για να διαμορφωθεί στα 77,24 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και να επανέλθει στο «όριο» των 75 δολαρίων, μετά το χαμηλό των 73,8 δολαρίων το βαρέλι νωρίτερα σήμερα.

Το ευρωπαϊκό αργό Brent παράδοσης Ιανουαρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, έχασε 0,5%, για να διαμορφωθεί στα 83,19 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe ενώ είχε φτάσει και στα 81 δολάρια. Το Brent παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 0,2%, στα 83,89 δολάρια το βαρέλι.

Η βενζίνη παράδοσης Δεκεμβρίου, κατέγραψε οριακή άνοδο 0,1% στα 2,3306 δολάρια το γαλόνι. Το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Δεκεμβρίου διολίσθησε 0,7% στα 3,2154 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Δεκεμβρίου «βούτηξε» 4,4% και έκλεισε στα 6,712 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ημέρα λήξης του τρέχοντος συμβολαίου.

Το πετρέλαιο διανύει δύσκολες μέρες κάτι που οφείλεται στον «συνδυασμό των χαμηλών όγκων παραγωγής, των ισχνών συναλλαγών και των ανησυχιών για τη μείωση της ζήτησης και πάλι λόγω των κινεζικών lockdown», εκτίμησε ο Κόλιν Σιζίνσκι, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη SIA Wealth Management.

«Το αργό πετρέλαιο ήταν το μεγαλύτερο θύμα των γεγονότων που εκτυλίσσονται στην Κίνα, τα οποία επιβαρύνουν τις προοπτικές της ζήτησης. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι αρχές θα πιέσουν σκληρά τους διαδηλωτές και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τους περιορισμούς εν μέσω ρεκόρ καθημερινών κρουσμάτων», δήλωσε σύμφωνα με το Marketwatch ο Ράφι Μπογιατζάν, επικεφαλής αναλυτής της XM.

Τα lockdown φάνηκε ότι βοήθησαν να συγκρατηθούν οι τιμές του αργού το 2022. Το πετρέλαιο εκτινάχθηκε κοντά στα υψηλά 14 ετών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, με το δείκτη στις ΗΠΑ να φθάνει στα 123,20 δολάρια το βαρέλι στις 8 Μαρτίου, ενώ το brent σημείωσε κορύφωση στα επίπεδα των 127,98 δολαρίων το βαρέλι την ίδια ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι κλυδωνισμοί από τις διαδηλώσεις στην Κίνα μεταφέρθηκαν στον χρυσό

Στασιμοπληθωρισμός: Ο βασικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία το 2023

«Ούριος άνεμος» για τις μετοχές μέχρι το τέλος του 2022 - Έρχονται «εκπλήξεις»

gazzetta
gazzetta reader insider insider