Κάτω από τα 100 ευρώ η τιμή του φυσικού αερίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τα 100 ευρώ η τιμή του φυσικού αερίου
Ο ζεστός καιρός, τα άφθονα αποθέματα και οι κινήσεις της ΕΕ για περιορισμό της κρίσης αμβλύνουν τους φόβους για τις χειμερινές ελλείψεις.

Τελευταία ενημέρωση 14:30

Κάτω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα υποχωρεί το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, καθώς ο ζεστός καιρός, τα άφθονα αποθέματα και οι κινήσεις της ΕΕ για περιορισμό της κρίσης αμβλύνουν τους φόβους για τις χειμερινές ελλείψεις.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ολλανδία υποχωρούν σχεδόν 14%, στα 97,75 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ διαμορφώνονται πλέον περίπου 70% χαμηλότερα από τα υψηλά του Αυγούστου. Την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησαν 20%.

Οι θερμότερες από τις συνηθισμένες θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο μέχρι το τέλος του μήνα, καθυστερώντας την περίοδο θέρμανσης και επιτρέποντας τη συνέχιση της πλήρωσης των αποθεμάτων, τα οποία ενισχύονται σημαντικά από τα υψηλά επίπεδα εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ωστόσο, οι τιμές παραμένουν πάνω από τρεις φορές υψηλότερες από τον μέσο όρο της πενταετίας για αυτή την εποχή του χρόνου.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια άνετη θέση όσον αφορά τις προμήθειες τώρα», δήλωσε ο Graham Freedman, αναλυτής στην εταιρεία συμβούλων Wood Mackenzie. «Οι κίνδυνοι διακοπής ρεύματος υποχωρούν. Αλλά η πραγματική δοκιμασία θα είναι όταν έχουμε κρύο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αέριο: Στην ατζέντα των υπουργών Ενέργειας το μεγαλύτερο «ψαλίδι» στην κατανάλωση – Τα αντίμετρα για τις τιμές

Goldman Sachs - BofA για ευρωαγορές: Η χειρότερη χρονιά από το 2008

Ένα βήμα πριν τη Ντάουνινγκ Στριτ ο Ρίσι Σούνακ μετά και την αποχώρηση Τζόνσον

gazzetta
gazzetta reader insider insider