Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές με τη Βρετανία στο προσκήνιο

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές με τη Βρετανία στο προσκήνιο
Με άνοδο ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με άνοδο ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μία ημέρα που οι συνεδριάσεις των αγορών στη Γηραιά ήπειρο επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις αναφορικά με την παραίτηση της Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας, μόλις 45 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με μικρά κέρδη 0,25% στις 398,71 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να σημειώνει άνοδο 2%, ενώ ο πετρελαϊκός κλάδος ενισχύθηκε κατά 1,45%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 κέρδισε 0,5% και διαμορφώθηκε στις 3.488,48 μονάδες.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 12.767 μονάδες με μικρά κέρδη 0,2%, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,76%.

Στην Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 6.943 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 1,07% στις 21.701 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο IBEX 35 κέρδισε 0,8% στις 7.644 μονάδες.

Μάκρο

Το κλίμα στον μεταποιητικό τομέα της Γαλλίας ανέκαμψε τον Οκτώβριο, έπειτα από τρεις διαδοχικές μηνιαίες μειώσεις, εν μέσω αυξανόμενων τιμών ενέργειας και εξασθένησης της ζήτησης.

Οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν 45,8% σε ετήσια βάση για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Η μεγαλύτερη αύξηση ανά κλάδος της οικονομίας σημειώθηκε στις τιμές του φυσικού αερίου (+192,4% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021) και στο ηλεκτρικό ρεύμα (+158,3%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρό comeback στο Χρηματιστήριο και διάσπαση των 850 μονάδων

Ericsson: Πτώση κερδοφορίας στο γ’ τρίμηνο - «Απογοητευτικά» τα χαρακτηρίζει η Cevian 

gazzetta
gazzetta reader insider insider