Υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών το ΧΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών το ΧΑ
Ήπια υπεραπόδοση του Χρηματιστηρίου έναντι των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές και ήπια υποχώρηση στη Wall Street. Μεταξύ αυτών καλείται να βρει ένα δρόμο το Χρηματιστήριο καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως αρχίζουν να γίνονται πιο δύσπιστοι γύρω από εάν θα υπάρξει μια στροφή από τις κεντρικές τράπεζες.

Η ιδέα ενός pivot αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα μετά την οικονομική αναταραχή των τελευταίων δύο εβδομάδων, πυροδοτώντας έτσι το ισχυρότερο διήμερο ράλι για τον S&P 500 από τον Απρίλιο του 2020. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, οι ισχυρές ανακοινώσεις των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ δημιούργησαν μια ώθηση ενάντια σε αυτό το αφήγημα, καθώς θεωρήθηκε ότι δίνουν στη Fed περισσότερο χώρο για να διατηρήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Και αν οι αγορές είχαν περαιτέρω αμφιβολίες για τις προθέσεις της Fed, η Πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Daly είπε ρητά χθες ότι δεν περιμένει να υπάρξουν μειώσεις στα επιτόκια το επόμενο έτος, σε άμεση αντίθεση με τα futures που εξακολουθούν να τιμολογούν μειώσεις στα επιτόκια από το δεύτερο τρίμηνο.

Βραχυπρόθεσμα οι αγορές και το ΧΑ βρίσκονται σε μια ανοδική κίνηση, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το αν ο S&P 500 θα καταφέρει να επανέλθει και διασπάσει αποφασιστικά το επίπεδο των 3.911 μονάδων.

Από την άλλη, ως προς την πορεία της εγχώριας οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών, θετικά ήταν τα σχόλια της HSBC και της Deutsche Bank αλλά με αρκετές επιφυλάξεις και αστερίσκους.

Ο γερμανικός οίκος προχώρησε σε αύξηση των τιμών στόχων, θέτοντας στα 1,55 ευρώ τον «πήχη» για την Alpha Bank (φαίνεται ως η πιο ισορροπημένη στη βάση του risk - reward) με σύσταση «buy», στα 1,60 ευρώ από 1,35 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς με σύσταση «hold» (επαινεί την Τράπεζα Πειραιώς για τη βελτιωμένη θέση της αλλά θεωρεί παράλληλα ότι απαιτούνται υψηλότερα κεφάλαια) στα 1,45 ευρώ για την Eurobank (απόδοση και σταθερότητα αλλά διαπραγματεύεται κοντά στους δείκτες αποτίμησης των τραπεζών της Νότιας Ευρώπης) από 1,20 με αντίστοιχη σύσταση («hold») και για την Εθνική Τράπεζα στα 5,10 ευρώ από 4,40 με σύσταση «buy» (top pick, δεδομένης της ισχυρής κεφαλαιακής της θέσης και κάλυψης, σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στην κερδοφορία της).

Για το ΧΑ, ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 873 μονάδες, ενώ ισχυρά σημεία στήριξης εντοπίζονται στις 779 και στις 771 μονάδες με σημεία αντίστασης στις 823 και 834 μονάδες. Ιδιαίτερα κρίσιμο να διατηρηθεί το ΧΑ κατά την αυριανή συνεδρίαση πάνω από τα όρια των 805 μονάδων.

Την Πέμπτη, οι αγοραστές φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο και να πραγματοποιούν μπάσιμο στις τράπεζες, ειδικά μετά την έκθεση της Deutsche Bank, ενώ ήπια κέρδη καταγράφουν και δεικτοβαρείς τίτλοι και μένει να φανεί εάν θα διατηρηθούν... καθώς στα δεύτερα ημίχρονα των περισσότερων συνεδριάσεων ενεργοποιούνται οι πωλητές ενώ και το profit taking κατέχει σημαντικό μέρος στις επενδυτικές κινήσεις των fast money investors στο ΧΑ.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,53% στις 823,51 μονάδες με τις τράπεζες σε θέση οδηγού. Ήδη μετά τα πρώτα λεπτά του ανοίγματος βγαίνουν εντολές πώλησης σε ενδοσυνεδριακά υψηλά!

Συγκεκριμένα, η ΕΤΕ καταγράφει άνοδο 1,3% στα 3,191 ευρώ, η Eurobank σημειώνει κέρδη 1,45% στα 0,8898 ευρώ, η Alpha Bank στο +0,7% και στα 0,863 ευρώ και η Πειραιώς στο 1,77% και στα 1,09 ευρώ.

Κέρδη για ΟΠΑΠ, Jumbo (0,15%), OTE (0,78%), ΔΕΗ (1,08%) και Coca Cola (1,06%), ενώ ήπια ανοδικά συνεχίζουν Mytilineos ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες αυξημένες τιμές στόχοι αλλά και αστερίσκοι για τις ελληνικές τράπεζες από τη Deutsche Bank

HSBC: Ακόμη παραμένει δυνατή η ελληνική οικονομία - Χαμηλός ο πολιτικός κίνδυνος μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών

gazzetta
gazzetta reader insider insider