Υπό των 790 μονάδων το ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό των 790 μονάδων το ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου τον Οκτώβριο
Αντιμέτωπη με νέες πιέσεις η ελληνική αγορά, μετά από τις απώλειες του Σεπτεμβρίου. Πτώση για τη μετοχή της Attica Bank

Με μικρές απώλειες ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου και του δ' τριμήνου του 2022 το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ελληνική αγορά να συνεχίσει στο ίδιο αρνητικό κλίμα που έφερε απώλειες 7,4% για τον Σεπτέμβριο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Το ΧΑ επηρεάζεται από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ως συνέπεια της οικονομικής αβεβαιότητας στη Βρετανία και των ανησυχιών για την ενεργειακή κρίση στην Ευρωζώνη.

Για το τελευταίο, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται οι κινήσεις των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή θωράκιση της ΕΕ, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει μέτρα για να διασφαλισθούν περισσότερα έσοδα για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και να περιορισθούν οι χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εικόνα στα ταμπλό

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί 0,42% στις 789,59 μονάδες με τον τζίρο στα 3 εκατ. ευρώ.

O Large Cap πέφτει 0,49% στις 1.895,13 μονάδες, ο Mid Cap υποχωρεί 0,84% στις 1.240,94 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών χάνει 1,06% στις 505,40 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, πτώση 0,86% καταγράφει η Attica Bank, μετά από τις αποφάσεις της τράπεζας για την υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού σχεδίου 2022-2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider