Με απώλειες 7,41% αποχαιρέτησε τον Σεπτέμβριο το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες 7,41% αποχαιρέτησε τον Σεπτέμβριο το Χρηματιστήριο
Ένας δύσκολος μήνας έκλεισε για το ΧΑ. Έκαναν τη διαφορά στη τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Με τους δεικτοβαρείς τίτλους του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ να κάνουν τη διαφορά, το Χρηματιστήριο αποχαιρέτησε το μήνα Σεπτέμβριο με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 7,41%.

Εν μέσω και ενός «καλλωπισμού» που υπήρξε λόγω του κλεισίματος βιβλίων, υπήρξαν κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης με το ρυθμό να δίνει κυρίως από τίτλους με ισχυρά θεμελιώδη και μερισματικές πολιτικές που είχαν βρεθεί και αυτοί στο μάτι των πωλητών. Σήμα προφανώς θα αναζητηθεί το επόμενο διάστημα από τις διεθνείς αγορές, με την Ευρώπη να ανακάμπτει μερικώς και τη Wall Street να προσπαθεί να περιορίσει το «οπλοστάσιο» των «αρκούδων» και να βγάλει κάποια αντίδραση.

Ιδιαίτερο βάρος για την πορεία της εγχώριας αγοράς πρόσφεραν οι εκθέσεις των Goldman Sachs και Standard & Poor's για Χρηματιστήριο και τράπεζες αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, σε νέα μεγαλύτερη υποβάθμιση της τιμής στόχου για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών προχώρησε η Goldman Sachs, εξαιτίας και της πιο αρνητικής θέσης που διατηρεί για τις αγορές μετοχών.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος θέτει στόχο για το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου στις 900 μονάδες από 1.025 μονάδες που ανέμενε τον Αύγουστο, με την αγορά να βρίσκεται στις 788,46 μονάδες. Αυτό συνεπάγεται ένα περιθώριο ανόδου της τάξεως του 14,14% κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Standard & Poor's: «Αιχμές» προς την ΤτΕ για την Attica Bank - Η «ακτινογραφία» των ελληνικών τραπεζών

Νέο «τσεκούρι» από Goldman Sachs στην τιμή στόχο του Χρηματιστηρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider