Attica Bank: Υποβάλλει το business plan στην ΤτΕ - Με την ΑΜΚ των 490 εκατ. στόχος οργανική κερδοφορία σταδιακά έως το 2025

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Υποβάλλει το business plan στην ΤτΕ - Με την ΑΜΚ των 490 εκατ. στόχος οργανική κερδοφορία σταδιακά έως το 2025
Attica Bank
Τα θεμέλια για την επιστροφή της Attica Bank σε οργανική κερδοφορία σταδιακά έως το 2025 θα βάλει η ΑΜΚ.

Τα θεμέλια για την επιστροφή της Attica Bank σε οργανική κερδοφορία σταδιακά έως το 2025, θα βάλει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 490 εκατ. ευρώ στην οποία συμφώνησαν οι μέτοχοι, και η υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού σχεδίου 2022-2025.

Το νέο business plan αναμένεται να υποβληθεί σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος από τη Διοίκηση της Attica Bank μαζί με το πλάνο κάλυψης κεφαλαιακών αναγκών. Το τελευταίο στοχεύει στην αύξηση των χορηγήσεων και παράλληλων εργασιών, κυρίως μέσα από το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο και με στοχευμένη δραστηριότητα στη λιανική τραπεζική, ενώ προσβλέπει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλο το εύρος των πελατών, μέσω της αναδιάταξης του μοντέλου λειτουργίας της Τράπεζας. Παράλληλα, το business plan της Διοίκησης της Attica Bank θα εστιάσει στη μείωση του λειτουργικού κόστους μέσω του εξορθολογισμού δραστηριοτήτων, των διαδικασιών και της βέλτιστης αξιοποίησης των στοιχείων ενεργητικού της Τράπεζας.

Στόχος της Διοίκησης της Attica Bank είναι η αποτελεσματική σταδιακή αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ), παράλληλα με την εξυγίανση και την ανάπτυξη της Τράπεζας με ένα νέο λειτουργικό μοντέλο. Οι βασικές παράμετροι του business plan, κατόπιν και της έγκρισης των εποπτικών αρχών, θα παρουσιαστούν στο επενδυτικό κοινό και τους αναλυτές το προσεχές διάστημα.

Όπως δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κυρία Ελένη Βρεττού: «Στην προσπάθεια για τον εκ βάθρων μετασχηματισμό της Attica Bank έχουμε την εμπιστοσύνη και την ισχυρή στήριξη των μετόχων μας, οι οποίοι δεσμεύονται για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 490 εκατ. ευρώ εντός του 2022, σηματοδοτώντας τις απαραίτητες ενέργειες όχι μόνο εξυγίανσης, αλλά και ανάπτυξης που θα διασφαλίσουν την μακροχρόνια βιωσιμότητα και την επιστροφή της Τράπεζας σε κερδοφορία».

Σημειώνεται ότι στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, το ΤΧΣ θα καλύψει περίπου 330 εκατ. ευρώ και το σχήμα Ellington/ΤΜΕΔΕ περίπου 130 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό που θα καλύψει το ΤΧΣ ανέρχεται στο 67,3%, δηλαδή στο ποσοστό του στην Τράπεζα μετά την εκ νέου ενεργοποίηση του DTC και την απόκτηση των warrants υπέρ του Δημοσίου. Ellington/ΤΜΕΔΕ θα καλύψουν το 26,5% της ΑΜΚ, αλλά το επακριβές ποσοστό συμμετοχής του καθενός θα φανεί μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ. Σημειώνεται ότι σήμερα αθροιστικά Ellington και ΤΜΕΔΕ κατέχουν ποσοστό 24,6% (14,7% το ΤΜΕΔΕ και 9,9% η Ellington).

Στο α΄ εξάμηνο 2022 η Attica Bank παρουσίασε λειτουργικό αποτέλεσμα προ προβλέψεων, ζημία 20,13 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, κυρίως λόγω του περιορισμού του επιτοκιακού εσόδου και της σημαντικής μείωσης που προέκυψε από τα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων και πράξεων επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημία ύψους 26,38 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Πώς θα εφαρμόσει η Αθήνα τη μείωση κατανάλωσης – Μοχλός οι βιομηχανίες, παραμένει ως έχει το πλαφόν

Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από 6 μήνες σε 9

Attica Bank: «Βρείτε τα μέχρι την Κυριακή» διαμηνύει η ΤτΕ σε ΤΧΣ και Ellington - Γάμο με συστημική τράπεζα προβλέπει το plan B

gazzetta
gazzetta reader insider insider