Απωλειών συνέχεια στη Wall Street: Σε νέο χαμηλό έτους ο S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απωλειών συνέχεια στη Wall Street: Σε νέο χαμηλό έτους ο S&P 500
O Dow Jones έχασε 125 μονάδες, απώλειες και για τον S&P 500 με τον Νasdaq να είναι ο μόνος «πράσινος».

Παρά την προσπάθεια αντίδρασης στην αρχή της συνεδρίασης και την έντονη μεταβλητότητα με τις οριακές διακυμάνσεις στη συνέχεια, η Wall Street δεν κατάφερε να ανακάμψει ούτε σήμερα, διευρύνοντας τις απώλειές της.

Το αρνητικό highlight της σημερινής έντονης συνεδρίασης είναι πως ο S&P 500 σημείωσε νέο χαμηλό έτους, τη στιγμή η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ κινήθηκε σε υψηλό άνω των δέκα χρόνων.

Στην κίνηση των δεικτών, μέσα σε 48 ώρες, S&P 500 σημείωσε νέο χαμηλό για το 2022, χάνοντας 0,21% στις 3.647 μονάδες, ενώ ο Dow Jones απώλεσε 125 μονάδες ή 0,43% στις 29.134 μονάδες με μόνο τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει κέρδη 0,25% στις 10.829 μονάδες.

Ο S&P 500 είναι τώρα 24,7% κάτω από το υψηλό που είχε σημειώσει τον Ιανουάριο, ενώ ο Dow είναι 21,4% κάτω από το ιστορικό υψηλό του. Ο Nasdaq έχει υποχωρήσει περισσότερο από 33% από τότε που σημείωσε ρεκόρ τον Νοέμβριο.

Σχολιάζοντας τις πέντε συνεχόμενες ημέρες απωλειών για το S%P 500, o Αρτ Χόγκαν, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στο B. Riley Financial, ανέφερε πως το περιβάλλον κινδύνου δεν έχει αλλάξει δραματικά ενώ εξακολουθεί να ανησυχεί πως η Fed θα το παρακάνει με την αύξηση των επιτοκίων της και θα οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Μάκρο

Τα νέα έρχονται, μετά τα σοκαριστικά στοιχεία για το πλήγμα που δέχτηκαν τα αμερικανικά νοικοκυριά τους πρώτους έξι μήνες του 2022 από το sell off της Wall Street.

Η βουτιά των χρηματιστηριακών αγορών πήρε μαζί της περισσότερα από 9 τρισεκατομμύρια δολάρια από τον πλούτο που κατείχαν τα νοικοκυριά των ΗΠΑ, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στους οικογενειακούς ισολογισμούς και τις δαπάνες.

Σύμφωνα με το CNBC που επικαλείται στοιχεία της Fed, oι συμμετοχές των Αμερικανών σε εταιρικές μετοχές και μετοχές αμοιβαίων κεφαλαίων μειώθηκαν στα 33 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, από 42 τρισεκατομμύρια δολάρια στην αρχή του έτους.

Συρρίκνωση κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Οι παραγγελίες συρρικνώθηκαν 0,2% έναντι πτώσης 0,1% και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν πτώση 0,5%. Πρόκειται για τον 2ο συνεχόμενο πτώσης στις παραγγελίες προϊόντων όπως αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, υπολογιστές κ.α.

Οι παραγγελίες προϊόντων εκτός του κλάδου των μεταφορών αυξήθηκαν 0,2% όπως τον Ιούνιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Επίσης, οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών εξακολουθούν να είναι υψηλότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο, αλλά μειώθηκαν αισθητά τον Ιούλιο. Οι τιμές σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκαν 15,8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021 όμως υποχώρησαν από το κέρδος 18,1% του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τους δείκτες S&P CoreLogic Case-Shiller.

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απότομα τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία από την έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν 28,8% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και βρίσκονται σε υψηλό Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκόλλησε από τα χαμηλά 2,5 ετών ο χρυσός - Κέρδη 2% για το παλλάδιο

Νέες απώλειες στις ευρωαγορές - Άνοδος για μετοχές φυσικού αερίου και πετρελαίου

Κέρδη 2% για το πετρέλαιο μετά το χαμηλό εννέα μηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider