Έντονη μεταβλητότητα και οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έντονη μεταβλητότητα και οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street
Αντιστροφή κλίματος στη Wall Street και αρνητικό γύρισμα των δεικτών. Σε νέα χαμηλά έτους ο S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 21.51

Τα σημάδια αντίδρασης που καταγράφηκαν στη Wall Street την Τρίτη φαίνεται πως εξασθενούν, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να μη φαίνονται ικανοί να ανακάμψουν από τα χαμηλά σχεδόν δύο ετών κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, εν μέσω του ράλι των αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,19% στις 29.204 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,02% στις 3.654 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει μικρά κέρδη 0,36% στις 10.842 μονάδες.

Η ανοδική τάση έρχεται μετά από πέντε συνεχόμενες ημέρες απωλειών, με τον S&P 500 να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2020 ενώ οι 30 μετοχές του Dow Jones «βούτηξαν» σε χαμηλό δύο ετών επίσης.

Οι αγορές είναι επιφυλακτικές σχετικά με τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed στη μάχη της να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, μια ανησυχία που έχει πλήξει τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου και έχει ενισχύσει σημαντικά το δολάριο, που χτες εκτοξεύθηκε σε επίπεδα ρεκόρ έναντι της στερλίνας, η οποία πάντως σήμερα ανέκαμψε ελαφρά και διαπραγματεύτηκε σε πάνω από 1% στο 1,087 ανά δολάριο σήμερα.

«Οι προσδοκίες για τα επιτόκια των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί αρκετά σημαντικά. Υπάρχει τεράστιος αριθμός με χαμηλότερες τιμές ήδη στην αγορά», δήλωσε ο Άντριου Χάρντι, επενδυτικός διευθυντής στο Momentum Global Investment Management.

Οι επενδυτές βλέπουν μια πιθανότητα 72% για περαιτέρω αύξηση 75 μονάδων βάσης των βασικών επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στην επόμενη συνεδρίασή της.

Μάκρο

Συρρίκνωση κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Οι παραγγελίες συρρικνώθηκαν 0,2% έναντι πτώσης 0,1% και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν πτώση 0,5%. Πρόκειται για τον 2ο συνεχόμενο πτώσης στις παραγγελίες προϊόντων όπως αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, υπολογιστές κ.α.

Οι παραγγελίες προϊόντων εκτός του κλάδου των μεταφορών αυξήθηκαν 0,2% όπως τον Ιούνιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Επίσης, οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών εξακολουθούν να είναι υψηλότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο, αλλά μειώθηκαν αισθητά τον Ιούλιο. Οι τιμές σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκαν 15,8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021 όμως υποχώρησαν από το κέρδος 18,1% του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τους δείκτες S&P CoreLogic Case-Shiller.

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απότομα τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία από την έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Ειδικότερα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν 28,8% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και βρίσκονται σε υψηλό Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider