Wall Street: Συνεχίζεται το sell-off μετά τη Fed - Ο Dow Jones «χάνει» τις 30.000 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνεχίζεται το sell-off μετά τη Fed - Ο Dow Jones «χάνει» τις 30.000 μονάδες
Απώλειες άνω του 2,7% για S&P 500 και Nasdaq. Πάνω από 700 μονάδες χάνει ο Dow Jones.

Τελευταία ενημέρωση 22.04

Νέα εβδομάδα απωλειών προδιαγράφεται για τη Wall Street, με τους φόβους των επενδυτών για οικονομική ύφεση μετά και την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού να είναι έντονοι.

Η Παρασκευή διαφαίνεται πως θα είναι η τέταρτη κατά σειρά αρνητική συνεδρίαση για τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες, που δεν έχουν συνέλθει από την επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ μία νέα άνοδος επιτοκίων στη συνεδρίασή της τον Νοέμβριο θεωρείται βέβαιη.

Στο σημερινό άνοιγμα, ο Dow Jones χάνει 2,41% στις 29.352 μονάδες, κάτω από το όριο των 30.000 μονάδων και σε χαμηλό Ιουνίου, ο S&P 500 υποχωρεί 2,48% στις 3.664 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 2,65% στις 10.773 μονάδες.

Οι μετοχές που υποφέρουν περισσότερο αυτή την εβδομάδα ανήκουν στους τομείς των υπηρεσιών που κατρακύλησαν άνω του 6% και στον τομέα της ενέργειας με κατά τουλάχιστον -7%.

Οι τεχνολογικές μετοχές εταιριών όπως της Apple, της Amazon, της Microsoft και της Meta υποχώρησαν τουλάχιστον 1% η καθεμία. Οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν στα ύψη αυτή την εβδομάδα, με τα επιτόκια για τα 2ετή και τα 10ετή να αγγίζουν υψηλά δεκαετίας.

Παράλληλα, το πετρέλαιο έπεσε στα 79,64 δολ. το βαρέλι την Παρασκευή, φτάνοντας σε χαμηλό Ιανουαρίου καθώς με την τιμή ανά βαρέλι να είναι κάτω από τα 80 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως η Goldman Sachs μείωσε την τιμή-στόχο του S&P 500 κατά 700 μονάδες για το τέλος του έτους λόγω της αύξησης των επιτοκίων.

«Με βάση τις συζητήσεις με τους πελάτες μας, η πλειοψηφία των επενδυτών μετοχών έχει υιοθετήσει την άποψη ότι το σενάριο της "σκληρής προσγείωσης" είναι αναπόφευκτο και εστιάζουν στο χρονοδιάγραμμα, το μέγεθος και τη διάρκεια μιας πιθανής ύφεσης αλλά και στις επενδυτικές στρατηγικές για αυτήν την προοπτική», ανέφερε ο αναλυτής του οίκου αξιολόγησης, Ντέιβιντ Κόστιν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Goldman Sachs «κατακρήμνισε» την τιμή στόχο του S&P 500 - «Ψαλίδι» 16%

BIS: Κλυδωνισμοί και δευτερογενείς επιπτώσεις της κρίσης που δεν έχουν ακόμα... εκδηλωθεί

Eυρωζώνη: Για τρίτο συνεχή μήνα μειώθηκε η οικονομική δραστηριότητα - Σε χαμηλό 9ετίας ο PMI

gazzetta
gazzetta reader insider insider