Wall Street: Η FedEx «αποτελείωσε» μια εβδομάδα ισχυρών απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η FedEx «αποτελείωσε» μια εβδομάδα ισχυρών απωλειών
Η υποχώρηση ήταν αρκετή για να «αφαιρέσει» και από τους τρεις δείκτες, αν και οι μεγάλες ενδοσυνεδριακές απώλειες «μαζεύτηκαν» τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών.

Mε άλλη μία «βουτιά» ολοκληρώθηκε και αυτή τη εβδομάδα συναλλαγών στη Wall Street, καθώς το κλίμα μετά και τις ανακοινώσεις για τον αμερικανικό CPI μεσοβδόμαδα, «βάρυνε» ακόμα περισσότερο σήμερα, με τις δυσοίωνες προβλέψεις της FedEx για την παγκόσμια οικονομία. Η υποχώρηση, αν και όχι τόσο ευρεία όσο οι 1.200 μονάδες που έχασε ο Dow Jones την Τρίτη, ήταν αρκετή για να «αφαιρέσει» και από τους τρεις δείκτες, αν και οι μεγάλες ενδοσυνεδριακές απώλειες «μαζεύτηκαν» τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών.

Ο Dow Jones υποχώρησε 140,32 μονάδες ή 0,45% στις 30.822 μονάδες. O S&P 500 έχασε 0,75% στις 3.872 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε 0,90% στις 11.448 μονάδες.

Μάκρο

Στο πολύμηνο υψηλό διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ που καταγράφει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατά τον Σεπτέμβριο, μένοντας ωστόσο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και διατηρώντας τις ανησυχίες για το κατά πόσο οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία «ροκανίζουν» τις δαπάνες των πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 59,5 μονάδες έναντι 58,2 μονάδων τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 60 μονάδες.

Οι 59,5 μονάδες είναι το υψηλότερο σημείου του δείκτη για τους τελευταίους 5 μήνες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 59,8 μονάδες έναντι 58,6 μονάδων τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 59,4 μονάδες.

Ο δείκτης που μέτρα τις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το επόμενο 12μηνο ανήλθε στο 4,6% έναντι 4,8% τον Αύγουστο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Επιχειρηματικά νέα

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το ετήσιο outlook έκανε η FedEx, προβλέποντας πως το 2023 θα είναι ακόμα χειρότερο. Η μετοχή της εταιρείας έως τώρα φέτος έχει χάσει 21%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους χρήσης επηρεάστηκε από τους χαμηλότερους όγκους πωλήσεων παγκοσμίως, μια τάση που επιδεινώθηκε προς το τέλος του τριμήνου, ενώ αναμένει ότι οι συνθήκες θα επιδεινωθούν το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο.

Ειδικότερα, για το πρώτο τρίμηνο χρήσης κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη 3,44 δολαρίων ανά μετοχή και πωλήσεις 23,3 δισ. δολαρίων. Αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet, προέβλεπαν προσαρμοσμένα EPS ύψους 5,14 δολαρίων και πωλήσεις 23,6 δισ. δολαρίων.

Εκτός από την καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τη χρήση του 2023, για το δεύτερο τρίμηνο η FedEx εκτιμά έσοδα μεταξύ 23,5 δισ. και 24 δισ. δολαρίων, καθώς και προσαρμοσμένα EPS 2,75 δολαρίων «ή περισσότερα», σε αντίθεση με τις προσδοκίες της FactSet για EPS 5,48 δολαρίων και πωλήσεις 24,9 δισ. δολαρίων.

Εμπορεύματα

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού την Παρασκευή, μετά από έκθεση που έδειξε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έχουν επιβραδυνθεί, ωστόσο οι τιμές έκλεισαν την εβδομάδα με απώλειες σχεδόν 3%, μια ημέρα αφότου διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 6,20 δολάρια ή 0,4%, για να διαμορφωθεί στα 1.683,50 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαία πτώση 2,6%. Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε αύξηση 11 σεντς, ή 0,6%, στα 19,381 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 3,3% για την εβδομάδα.

Οριακή άνοδο μιας σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, μόλις μία ημέρα μετά τις απώλειες σχεδόν 4%. Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά μια δεκάρα του δολαρίου για να διαμορφωθεί στα 85,11 δολάρια βαρέλι. Για την εβδομάδα έχασε 1,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones. Το brent παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε 51 σεντς, ή 0,6%, στα 91,35 δολάρια το βαρέλι. Brent και WTI έχασαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FedEx: Υποβαθμίζει το outlook και προβλέπει επιδείνωση - «Βουτιά» 17% στη μετοχή

ΗΠΑ: Σε υψηλό 5 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider