FedEx: Υποβαθμίζει το outlook και προβλέπει επιδείνωση - «Βουτιά» 17% στη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FedEx: Υποβαθμίζει το outlook και προβλέπει επιδείνωση - «Βουτιά» 17% στη μετοχή
Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το ετήσιο outlook έκανε η FedEx, προβλέποντας πως το 2023 θα είναι ακόμα χειρότερο.

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το ετήσιο outlook έκανε η FedEx, προβλέποντας πως το 2023 θα είναι ακόμα χειρότερο. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε έως και 17%, μετά τις ανακοινώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ έως τώρα φέτος έχει χάσει 21%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους χρήσης επηρεάστηκε από τους χαμηλότερους όγκους πωλήσεων παγκοσμίως, μια τάση που επιδεινώθηκε προς το τέλος του τριμήνου, ενώ αναμένει ότι οι συνθήκες θα επιδεινωθούν το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο.

Ειδικότερα, για το πρώτο τρίμηνο χρήσης κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη 3,44 δολαρίων ανά μετοχή και πωλήσεις 23,3 δισ. δολαρίων. Αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet, προέβλεπαν προσαρμοσμένα EPS ύψους 5,14 δολαρίων και πωλήσεις 23,6 δισ. δολαρίων.

Η FedEx επικαλέστηκε τη «μακροοικονομική αδυναμία» στην Ασία και τις «προκλήσεις» στην Ευρώπη για την απώλεια εσόδων 500 εκατ. δολαρίων σε αυτές τις περιοχές, ωστόσο δεσμεύτηκε να μειώσει το κόστος «επιθετικά» και ανέφερε πως εξετάζει άλλους τρόπους για «να ενισχύσει την παραγωγικότητα».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει πάνω από 90 γραφεία FedEx, καθώς και 5 εταιρικά γραφεία, ενώ θα αναβάλει νέες προσλήψεις.

Εκτός από την καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τη χρήση του 2023, για το δεύτερο τρίμηνο η FedEx εκτιμά έσοδα μεταξύ 23,5 δισ. και 24 δισ. δολαρίων, καθώς και προσαρμοσμένα EPS 2,75 δολαρίων «ή περισσότερα», σε αντίθεση με τις προσδοκίες της FactSet για EPS 5,48 δολαρίων και πωλήσεις 24,9 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider