Πετρέλαιο: Πτώση στις τιμές λόγω των νέων lockdown στην Κίνα – Σε σύγχυση η αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πτώση στις τιμές λόγω των νέων lockdown στην Κίνα – Σε σύγχυση η αγορά
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 86,71 δολάρια και το Brent στα 93,16 δολάρια.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη μετά από την ανακοίνωση της ελαφράς μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+, οι συνέπειες της οποίας ωστόσο, εξισορροπήθηκαν από την ανησυχία για αδύναμες οικονομικές προοπτικές αλλά και τις πιο επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Την Δευτέρα, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου στον κόσμο, μέλη του ΟΠΕΚ+, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο. Η απόφαση αυτή δεν επηρέασε την αγορά τόσο ώστε να πυροδοτήσει ένα νέο ράλι καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης, ειδικά μετά από τα νέα lockdown στην Κίνα, ασκούν πιέσεις στις διεθνείς τιμές.

Η Κίνα ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της πανδημίας. Στην πόλη Τσενγκντού, η κυβέρνηση παρέτεινε τα lockdown ως απάντηση στις πρόσφατες εστίες COVID-19. Η Σενζέν θα εφαρμόσει επίσης μέτρα περιορισμού κατά του COVID-19 από τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, οι χώρες της ΕΕ αγωνίζονται με τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και τις περιορισμένες δυνατότητες των υπάρχουσων πηγών ενέργειας μετά τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Όπως είναι γνωστό, οι χώρες της ΕΕ ενίσχυσαν τις κυρώσεις στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα, ενώ η Ρωσία έχει περικόψει τη ροή από τον αγωγό Nord Stream που μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη.

Την Τρίτη το μεσημέρι (13:02 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 86,71 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,17% και το Brent στα 93,16 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 2,67%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Πόσο θα επηρεάσει την τιμή η μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+

Έκανε την έκπληξη ο ΟΠΕΚ+: 100.000 βαρέλια λιγότερα ημερησίως από Οκτώβριο

Σκέρτσος: Η Ελλάδα διαθέτει σχέδιο για την ενεργειακή κρίση – Θα συνεχιστεί η πολιτική των ενισχύσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider