Σε χαμηλό 20ετίας το ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 20ετίας το ευρώ
Κάτω από τον πήχη του $0,99 υποχώρησε το ευρώ.

Κάτω από τον πήχη του $0,99 υποχώρησε το ευρώ μετά την απόφαση της Ρωσίας να κλείσει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την Γηραιά ήπειρο. Συγκεκριμένα, το ευρώ διολίσθησε έως και 0,7% στα 98,8 σεντς του αμερικανικού δολαρίου, καταγράφοντας την χειρότερη επίδοση από το 2022.

Υπενθυμίζεται πως πως η Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο βασικός αγωγός που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία θα παραμείνει εκτός λειτουργίας επ’ αόριστον, παρά την προηγούμενη ανακοίνωσή της ότι οι εργασίες συντήρησης θα διαρκούσαν τρεις ημέρες και θα ολοκληρώνονταν το Σάββατο το πρωί. Ο ενεργειακός κολοσσός διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την επανάληψη των παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream, καθώς μια διαρροή λαδιού που εντοπίστηκε δεν επιτρέπει σε μία από τις τουρμπίνες του αγωγού να λειτουργεί με ασφάλεια.

Παράλληλα ράλι 22% καταγράφει σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου στα 262 ευρώ ανά μεγαβατώρα με την Ρωσία να κατηγορεί τους Ευρωπαίους πολιτικούς για α προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγωγός Nord Stream 1, εξαιτίας των οποίων έχει σταματήσει η παροχή φυσικού αερίου, λέγοντας ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί δυσκολεύουν την Gazprom να προχωρήσει στη συντήρηση του αγωγού

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ράλι 30% στο φυσικό αέριο - Η Ρωσία κατηγορεί την Ευρώπη για την αναστολή του Nord Stream

Ο Όμιλος Σαράντη αποσύρεται μόνιμα από την αγορά της Ρωσίας

Ζελένσκι: Υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας τρεις οικισμοί νότια και ανατολικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider