Η πορεία του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ πιέζει αρνητικά την Wall Street - «Ταμείο» για την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πορεία του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ πιέζει αρνητικά την Wall Street - «Ταμείο» για την Fed
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones και τον Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Η προσοχή των επενδυτών στην αύξηση των επιτοκίων στην αμερικανική οικονομία.

Τελευταία ενημέρωση: 21:23

Αρνητικά πρόσημα σημειώνονται στην Wall Street, με τα στοιχεία για την πορεία του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου να αποθαρρύνουν τους επενδυτές. Η πτώση έρχεται αφού την Τρίτη το αμερικανικό χρηματιστήριο βρέθηκε κοντά στο υψηλότερο 3 μηνών, ενώ οι επενδυτές αποτιμούν τα δεδομένα για τις επόμενες κινήσεις στην αύξηση των βασικών επιτοκίων στη χώρα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,56% ή 190,49 μονάδες στις 33.961 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,75% ή 32,20 μονάδες στις 4.273 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 1,29% ή 169,46 μονάδες στις 12.933 μονάδες.

Λιανεμπόριο και Fed

Βασικό θέμα στην προσοχή των επενδυτών είναι τα στοιχεία για την πορεία του λιανεμπορίου στις ΗΠΑ, με τις λιανικές πωλήσεις στη χώρα να μένουν «παγωμένες» για τον Ιούλιο.

Σημειώνεται πως η καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ παρακολουθείται πολύ στενά από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed), για τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί και την αύξηση των βασικών επιτοκίων της.

Η Fed έχει τονίσει πως θέλει να ρίξει τον πληθωρισμό από τα σημερινά υψηλά επίπεδα που βρίσκεται, χωρίς όμως να προκαλέσει μια ύφεση στις ΗΠΑ μέσω της ανόδου του κόστους δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά που «συνοδεύει» την αύξηση των επιτοκίων της.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC) τον Ιούλιο, έδειξαν μεν πως η Fed θα συνεχίσει με την αύξηση των επιτοκίων της μέχρι να υποχωρήσει σημαντικά ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, αλλά από την άλλη οι αξιωματούχοι της τράπεζας κάνουν αναφορά για «χαλάρωση» στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed, όταν αυτό επιτραπεί από τα στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επενδυτές αναμένουν πως η Fed θα προχωρήσει σε μια αύξηση των βασικών επιτοκίων κατά 0,50% ή 0,75% τον Σεπτέμβριο.

Εταιρικά αποτελέσματα

Πτώση κοντά στο 3% σημειώνει η μετοχή της Target, αφού ο κολοσσός λιανικών πωλήσεων εμφάνισε καθαρά κέρδη 183 εκατ. δολάρια, ή 39 σεντς ανά μετοχή, από τα 1,82 δισ. δολάρια ή 3,65 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 39 σεντς, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση της FactSet για 79 σεντς.

Μικρή άνοδο καταγράφει ο τίτλος της Lowe's, αφότου τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,99 δισ. δολάρια ή 4,67 δολάρια ανά μετοχή, έπειτα από κέρδη 3,02 δισ. δολαρίων ή 4,25 δολαρίων ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μάκρο

«Παγωμένες» εμφανίστηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, μένοντας έμειναν αμετάβλητες έναντι αύξησης 0,8% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider