Lowe's: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη, μειωμένες οι πωλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lowe's: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη, μειωμένες οι πωλήσεις
Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με μειωμένες πωλήσεις, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο χρήσης η Lowe's, με τη μετοχή της να ενισχύεται 3% προσυνεδριακά. 

Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με μειωμένες πωλήσεις, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο χρήσης η Lowe's, με τη μετοχή της να ενισχύεται 3% προσυνεδριακά.

Συγκεκριμένα, για το τρίμηνο έως τις 29 Ιουλίου τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,99 δισ. δολάρια ή 4,67 δολάρια ανά μετοχή, έπειτα από κέρδη 3,02 δισ. δολαρίων ή 4,25 δολαρίων ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 4,58 δολαρίων, σε δημοσκόπηση της FactSet.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 0,3% στα 27,48 δισ. δολάρια από 27,57 δισ. δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις της FactSet έκαναν λόγο για αύξηση στα 28,12 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον έναν χρόνο υποχώρησαν κατά 0,3%, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για άνοδο 2,1%. Στις ΗΠΑ, ωστόσο, ενισχύθηκαν 0,2% χάνοντας τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 1,9%.

Για το σύνολο της χρήσης του 2022, η εταιρεία αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή να ανέλθουν στο υψηλότερο των προσδοκιών της για 13,1 με 13,6 δολάρια. Ωστόσο, οι συνολικές πωλήσεις υπολογίζονται στο χαμηλότερο επίπεδο των προσδοκιών για 97 δισ. με 99 δισ. δολάρια.

Τους τελευταίους τρεις μήνες η μετοχή της Lowe's έχει σημειώσει άνοδο 10,4%.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Ελαφρώς μικρότερη η ανάπτυξη του ΑΕΠ το β' τρίμηνο στη δεύτερη εκτίμηση

Tencent: Ανακοίνωσε την πρώτη μείωση των εσόδων στην ιστορία της

BlackRock: Επένδυση $700 εκατ. σε αυστραλιανή μονάδα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider