«Παγωμένες» οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο - Κάτω από τις εκτιμήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παγωμένες» οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο - Κάτω από τις εκτιμήσεις
Εντείνοντας τις ανησυχίες μερίδας των επενδυτών που εκτιμούν πως ο υψηλός πληθωρισμός στη χώρα έχει αρχίσει να «κόβει» τις καταναλωτικές δαπάνες.

«Παγωμένες» εμφανίστηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, μένοντας το μηδέν συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα και εντείνοντας τις ανησυχίες μερίδας των επενδυτών που εκτιμούν πως ο υψηλός πληθωρισμός στη χώρα (βρίσκεται κοντά σε υψηλό 40 ετών) έχει αρχίσει να «κόβει» τις καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι λιανικές πωλήσεις έμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 0,8% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,1%.

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, εκτός των οχημάτων, αυξήθηκαν 0,4% τον Ιούλιο έναντι αύξησης 0,9% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωση -0,1%.

Οι λιανικές πωλήσεις, εκτός οχημάτων και βενζίνης, αυξήθηκαν 0,7% σε μηνιαίο επίπεδο.

Η σημασία για την Fed

Σημειώνεται πως η καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ παρακολουθείται πολύ στενά από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed), για τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί και την αύξηση των βασικών επιτοκίων της.

Η Fed έχει τονίσει πως θέλει να ρίξει τον πληθωρισμό από τα σημερινά υψηλά επίπεδα που βρίσκεται, χωρίς όμως να προκαλέσει μια ύφεση στις ΗΠΑ μέσω της ανόδου του κόστους δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά που «συνοδεύει» την αύξηση των επιτοκίων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Target: Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη, «βουτιά» 2% στη μετοχή

Lowe's: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη, μειωμένες οι πωλήσεις

Ευρωζώνη: Ελαφρώς μικρότερη η ανάπτυξη του ΑΕΠ το β' τρίμηνο στη δεύτερη εκτίμηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider