Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη ο Stoxx μετά το χθεσινό ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη ο Stoxx μετά το χθεσινό ράλι
Το κλίμα στις διεθνείς αγορές παίρνει «καύσιμο» από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Γερμανία, με τις ελπιδοφόρες ανακοινώσεις να συνεχίζονται και σήμερα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μικρή άνοδος για τον Stoxx 600 σημειώθηκε την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο του χθεσινού ράλι των αγορών, καθώς το κλίμα στις διεθνείς αγορές παίρνει «καύσιμο» από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Γερμανία, με τις ελπιδοφόρες ανακοινώσεις να συνεχίζονται και σήμερα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε μικρά κέρδη 0,09% στις 440,27 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύθηκε 0,18% στις 3.756 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη σημείωσε οριακές απώλειες 0,07% στις 13.691 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε κατά 0,33% στις 6.544 μονάδες.

Στην Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 έχασε 0,51% στις 7.469 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,68% στις 22.857 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στα επίπεδα των 8.380 μονάδων, σημειώνοντας άνοδο 0,33%.

Επιχειρηματικά νέα

Μείωση της τάξης του 12,1% σημείωσαν τα κέρδη του ολλανδικού κολοσσού στον τομέα της ασφάλισης NN Group στο α' εξάμηνο του 2022, καθώς η εταιρεία κλήθηκε να καταβάλλει σημαντικά ποσά σε αποζημιώσεις λόγω των καιρικών φαινομένων που έπληξαν με σφοδρότητα την ευρωπαϊκή ήπειρο. Πιο αναλυτικά, τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν στα 983 εκατ. ευρώ, μειωμένα σε σχέση με τα κέρδη 1,12 δισ. ευρώ ωστόσο ήταν υψηλότερα περίπου κατά 2% σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τριπλασιασμό των λειτουργικών της κερδών κατά το γ' τρίμηνο κατέγραψε η Τhyssenkrupp, καθώς η γερμανική βιομηχανία χάλυβα επωφελήθηκε σημαντικά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, παρά το γεγονός πως οι υψηλές τιμές των στις υπόλοιπες πρώτες ύλες αλλά και οι αυξήσεις των επιτοκίων έπληξαν μερικώς την κερδοφορία του ομίλου. Σύμφωνα με το Reuters, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) της Τhyssenkrupp ανήλθαν στα 721 εκατ. ευρώ (743 εκατ. δολάρια) την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, από 266 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ζημιά ύψους 1,66 δισ. ευρώ (1,71 δισ. δολάρια) ανέφερε για το γ' τρίμηνο του 2022 η Siemens AG, με τον γερμανικό κολοσσό ταυτόχρονα να μειώνει το guidance για τα καθαρά του κέρδη στο σύνολο του 2022. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία, στο γ' τρίμηνο του έτους κατέγραψε ζημιές ύψους 1,66 δισ. ευρώ έναντι κερδών 1,35 δισ. ευρώ κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, ενώ την ίδια στιγμή οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη ζημιά ύψους 532 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα της Siemens AG στο γ' τρίμηνο ανήλθαν στα 17,87 δισ. ευρώ, πάνω από τις προβλέψεις για έσοδα 17,47 δισ. ευρώ, σε σχέση με τα 16,09 δισ. ευρώ κατά το γ' τρίμηνο του 2021.

Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το δεύτερο μισό του έτους, προχώρησε η Deutsche Telekom AG, επικαλούμενη την απόδοση τόσο της αμερικανικής μονάδας T-Mobile US όσο και εκτός των ΗΠΑ. Η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,46 δισ. ευρώ, από 1,88 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ σύμφωνα με την ίδια, η πτώση οφείλεται κυρίως σε έξοδα ενοποίησης των δραστηριοτήτων της Sprint στις ΗΠΑ, που απέκτησε πρόσφατα.Τα προσαρμοσμένα κέρδη Ebitda ενισχύθηκαν 5% στα 9,89 δισ. δολάρια. Παράλληλα, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 5,9% στα 28,17 δισ. ευρώ, με άνοδο 12% στις ΗΠΑ και 2,7% στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Η μείωση του πληθωρισμού «πρασίνισε» τα ταμπλό των συνεδριάσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider