Thyssenkrupp: Τριπλασιασμός των κερδών στο γ' τρίμηνο εξαιτίας της αύξησης των τιμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Thyssenkrupp: Τριπλασιασμός των κερδών στο γ' τρίμηνο εξαιτίας της αύξησης των τιμών
Τριπλασιασμό των λειτουργικών της κερδών κατά το γ' τρίμηνο κατέγραψε η Τhyssenkrupp, καθώς η γερμανική βιομηχανία χάλυβα επωφελήθηκε σημαντικά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Τριπλασιασμό των λειτουργικών της κερδών κατά το γ' τρίμηνο κατέγραψε η Τhyssenkrupp, καθώς η γερμανική βιομηχανία χάλυβα επωφελήθηκε σημαντικά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, παρά το γεγονός πως οι υψηλές τιμές των στις υπόλοιπες πρώτες ύλες αλλά και οι αυξήσεις των επιτοκίων έπληξαν μερικώς την κερδοφορία του ομίλου.

Σύμφωνα με το Reuters, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) της Τhyssenkrupp ανήλθαν στα 721 εκατ. ευρώ (743 εκατ. δολάρια) την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, από 266 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όπως ανέφερε η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία στη Ευρώπη -που κατασκευάζει από υποβρύχια και ανταλλακτικά αυτοκινήτων έως εγκαταστάσεις λιπασμάτων και ηλεκτρολύτες- περισσότερα από τα μισά προσαρμοσμένα κέρδη της στο γ' τρίμηνο προήλθαν από τις χαλυβουργικές της δραστηριότητες, καθώς οι υψηλότερες τιμές πώλησης αντιστάθμισαν το αυξανόμενο κόστος λόγω ενέργειας και πρώτων υλών.

«Στο τρίτο τρίμηνο, επηρεαστήκαμε και πάλι από την άνοδο της τιμής των εμπορευμάτων και άλλων υλικών», ανέφερε ο CFO Klaus Keysberg, τονίζοντας ωστόσο πως «αναμένουμε σημαντική χαλάρωση του καθαρού κεφαλαίου κίνησης και σαφώς θετική ταμειακή ροή στο τέταρτο τρίμηνο».

Τέλος, η Thyssenkrupp μείωσε τις προοπτικές για τα καθαρά κέρδη στο σύνολο του 2022, καθώς η αύξηση των επιτοκίων οδήγησε σε ζημιά απομείωσης ύψους σχεδόν μισού δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Siemens: Ζημιές 1,66 δισ. ευρώ στο γ' τρίμηνο - Μειώνει το guidance για τα κέρδη στο σύνολο του 2022

Deutsche Telekom: Στα 1,46 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη, αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για το β' εξάμηνο

Disney: Σημαντική αύξηση των συνδρομητών του Disney+, «άλμα» 5% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider